Omul de afaceri Paul Nicolau (Pescobar) a dezvăluit pe rețelele sociale că intenționează să se adreseze intanței după un „circ mare și abuz marca ANPC”. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor i-a închis 3 restaurante din lanțul Taverna Racilor, însă Pescobar susține că decizia este una de natură politică.
Pescobar tună și fulgeră pe rețelele sociale, după ce inspectorii ANPC au dispus închiderea temporară a trei restaurante deținute de omul de afaceri. Acesta susține că motivele care au dus la suspendarea activității nu sunt justificate.
Conform inspectorilor instituției, localul din Timișoara a fost închis după ce la control au fost descoperite 136 de produse expirate.
„Domnule Horia (Constantinesc, președintele ANPC - n. red.), dovedim prin acte, prin facturi, prin CMR-uri că dorada pe care o luăm de la Muntele Athos, de la mânăstirea Vatoped, este total în regulă. Să vă fie rușine! (...) Părinții de la Athos trimit dorada la Giurgiu și acolo o transbordăm, pentru locațiile noatre. Este pur eroare umană că ați găsit două etichete pe o cutie care era acolo, veche”, spune Pescobar pe Instagram, îndemnându-i pe urmăritorii săi să nu „mai pună botu' la vrăjeala lui”.
„Să vă fie rușine și nu așa se câștigă capital politic, să vă angajați alți consultanți! Eu le las să se strângă și voi acționa în instanță pentru tot prejudiciul creat!”, a anunțat afaceristul. El a adezvăluit recent cât câștigă un bucătar din Sri Lanka, angajat la restaurantul lui.
Inspectorii ANPC au suspendat actitivatea restaurantelor Taverna Racilor din Timișoara și Snagov, după ce anterior sistaseră activitatea restaurantului din Parcul Herăstrău, din București. Conform instituției, inspectotii au găsit mizerie și sute de kilograme de pește și fructe de mare depozitate în condiții improprii, spațiile frigorifice și congelatoarele nu aveau elemente de identificare-caracterizare, iar unele produse depășiseră termenul-limită de consum.
Afaceristul a explicat neregulile descoperite de ANPC în localul de la Timișoara:
„Erau niște scoici, nu mai erau în ambalajul lor, și dacă le scoți din ambalajul lor le pui în camera frig într-o cutie de plastic. Pe spatele cutiei, eroare umană, era o etichetă care era ieșită din termen. Pe față era o etichetă ok, în termen. Comisarii au luat de bună doar eticheta aia din spate. Le-am arătat acte doveditoare că scoicile sunt în termen, facturi și tot, și n-a contat. Au scris pe proces verbal că aveam scoici ieșite din termen”, a comentat Paul Nicolau pe Instagram.
Fotografii: @pescobar.paulnicolau
Vezi și VIDEO:
Gallery