• PRO TV
  • "Omul Paianjen 3" si "Ora de varf 3", in Liga filmelor difuzate de Pro Tv de Craciun!

"Omul Paianjen 3" si "Ora de varf 3", in Liga filmelor difuzate de Pro Tv de Craciun!

"Omul Paianjen 3" si "Ora de varf 3", in Liga filmelor difuzate de Pro Tv de Craciun!

Mos Craciun desarta tolba cu filme de actiune la Pro Tv inca din seara de Ajun, de la 20:30, cand Tobey Maguire si Kirsten Dunst vin in Omul Paianjen 3, unul dintre cele mai scumpe filme realizate vreodata.

Desi bugetul estimat se ridica la suma de 258 de milioane de dolari, voci din fascinanta industrie a filmului sustin ca suma reala ar fi in jur de 350 milioane de dolari. In acest calcul au fost luate efectele speciale revolutionare pe care filmul le are, costurile de filmare in New York, despre care s-a zis ca s-au ridicat la fabuloasa suma de 1 milion de dolari pe zi si filmarile suplimentare, care au adaugat calendarului productiei alte opt luni.

Daca ceea ce se zvoneste este adevarat, costurile de productie pentru Piratii din Caraibe: La capatul lumii, considerat a fi cel mai scump film facut vreodata, s-ar clasa abia pe locul al doilea.

Omul Paianjen 3
a fost lansat in 4252 de cinematografe, doborand recordul detinut pana atunci de Shrek 2, ce fusese lansat in 4223. Ulterior, Piratii din Caraibe: La capatul lumii a fost lansat in 4362 de cinematografe, stabilind astfel un nou record. Incasarile la nivelul intregii lumi s-au ridicat la 890,871,626 dolari pentru productia difuzata de Pro Tv de Ajun. Este filmul care s-a clasat pe locul al treilea in 2007 in ceea ce priveste performantele de box ofiice, fiind devansat doar de Piratii din Caraibe: La capatul lumii si de Harry Potter si Ordinul Phoenix.

Succesul a venit insa dupa ani intregi de munca si dedicare. Crearea efectelor vizuale pe care le implica redarea puterilor Omului de Nisip au durat nu mai putin de trei ani. In tot acest timp, pentru a intelege dinamica nisipului, au fost realizate numeroase experimente si chiar au fost consultati cei care fac sculpturi in nisip.

Thomas Haden Church s-a pregatit asiduu timp de 16 pentru acest rol, cand a dat jos 4.5 kg de tesut adipos si a pus la loc aproape 13. De masa musculara, insa. Pentru rolul Venom, actorul Topher Grace s-a antrenat jumatate de an, perioade in care si-a marit masa musculara cu 11 kg. Aceasta insa nu a fost singura cazna la care actorul s-a supus. Avand in vedere ca atunci cand purta costumul lui Venom nu avea cum sa mearga la toaleta, in timpul pauzelor de filmare Topher Grace nu a baut deloc apa.  

De Craciun, de la 20:30, la Pro Tv ceasul indica Ora de varf 3. Neobositii Jackie Chan si Chris Tucker pornesc intr-o misiune exploziva tocmai la Paris. Fan al primelor doua filme ale seriei, Polanski i-a rugat pe producatori sa-i ofere un rol in aceasta pelicula atunci cand a aflat ca actiunea se va petrece in Orasul Luminilor.

A fost pentru prima data in 15 ani cand Roman Polanski a jucat intr-o productie americana si pentru a doua oara in 33 de ani. Tocmai pentru ca disciplina face casa buna cu succesul, echipa de productie a cazut de acord ca cel caruia ii va suna telefonul mobil in timpul filmarilor sa plateasca o „amenda” de 20 de dolari, iar banii astfel stransi sa fie donati. Avand in vedere ca au fost adunati astfel peste 600 de dolari, se poate spune ca echipa a fost una generoasa.

Sean Connery
, laureat al premiului Oscar, face parte, pe 27 decembrie, de la 20:30, din Liga (The League of Extraordinary Gentlemen), o echipa de personaje renumite, de la Allan Quatermain, capitanul Nemo si pana la Dorian Gray, care trebuie sa impiedice un personaj malefic sa dezlantuie un nou razboi mondial. La fel ca si personajele pe care le interpreteaza, si actorii din Liga sunt numai unul si unul.

Sean Connery, Naseeruddin Shah, Peta Wilson, Tony Curran si Stuart Townsend sunt doar cateva dintre capetele de afis ale filmului difuzat de Pro Tv.
Poate ca Allan Quatermain nu ar fi avut niciodata infatisarea lui Sean Connery daca peliculele "Matrix" si "Stapanul inelelor: Fratia inelului" nu s-ar fi bucurat de un succes urias.

Ambele filme si l-au dorit pe Sean Connery in distributie, dar starul a refuzat sa joace in ele pentru ca, asa cum a marturisit, nu prea a inteles scenariile lor. Asa ca atunci cand a dat fata-n fata cu inca un scenariu din care nu a priceput mare lucru, a acceptat sa joace.

Asa se face ca Liga il are in rolul principal. Cert este ca acest film i-a marcat cariera lui Sean Connery, pentru ca este ultimul film pe care l-a facut, inainte de a se retrage din lumina reflectoarelor. Inceputul productiei a fost marcat de ghinion, din cauza inundatiilor care au facut ravagii in Praga in vara anului 2002.

Atunci au fost distruse decoruri in valoare de 7.000.000 de dolari. Tot in Praga actorii au avut insa parte si de o surpriza cat se poate de placuta. Atunci cand au mers sa ia masa la un restaurant cu specific indian, patronul l-a recunoscut pe Naseeruddin Shah, a condus grupul la cea mai buna masa si i-a servit chiar el.


 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni