ß
  • PRO TV
  • De ce nu mai trebuie să folosești emoticonul "degetul mare ridicat în sus" în 2022

De ce nu mai trebuie să folosești emoticonul "degetul mare ridicat în sus" în 2022

De ce nu mai trebuie să folosești emoticonul "degetul mare ridicat în sus" în 2022

Folosirea anumitor simboluri pe rețelele sociale atunci când comunicăm un mesaj sau când facem o postare le poate arăta ceilorlalți cât de "bătrâni" sau de “tineri” suntem, biologic sau la nivel de gândire. 

Tinerii zilelor noastre, cei care fac parte din generația Z, resping vehement utilizarea anumitor emoticoane, cum este si cazul "degetul mare ridicat în sus". 

În timp ce persoanele trecute 30 de ani se simt foarte confortabil să trimită degetul mare ridicat în sus pentru a sugera un răspuns aprobator de “Ok” sau de “Like” (“Îmi place”), persoanele mai tinere nu se simt la fel de bine.

Generația Z vede emoji-ul cu degetul mare în sus ca fiind unul pasiv agresiv, chiar conflictual, specific modului de comunicare și atitudine al celor mai înaintați în vârstă. Persoanele născute după 1995 susțin că se simt atacate ori de câte ori este folosit acest emoticon clasic în conversațiile cu ei. 

Cu toate acestea, emoji-ul “Like” (“Ok”) este încă popular și utilizat frecvent, atât în conversațiile personale, cât și în cele profesionale.

“De ce vi se pare că este deranjant? Întrebare sinceră... pentru că așa răspund la propriu la 90% din mesaje... Totuși, am aproape 40 de ani', a spus o internaută care reprezintă Generația Y. 

Consultantul în afaceri Sue Ellson spune că este important să înțelegem dinamica de la locul de muncă înainte de a trimite un emoticon, și în special înainte de a trimite “degetul mare ridicat în sus.”

"Să nu fie folosit niciodată, în nicio situație", deoarece este "jignitor", rezumă un tânăr de 24 de ani de pe Reddit, pentru a susține ideea Generatiei sale Z. 

“Mi-a luat ceva timp să mă adaptez și să-mi scot din cap că asta înseamnă că sunt supărați pe mine", a mai adăugat tanarul. â

Potrivit unui sondaj  realizat pe un eșantion de 2.000 de tineri cu vârste cuprinse între 16 și 29 de ani, cei care trimit emoticon-ul cu deget mare ridicat în sus sunt "oficial bătrâni și trecuți de vârsta lor".

Alte emoticoane din această categorie sunt inima roșie, mâna OK și fața grimată.

Foto: Getty
 

Betty Salam: „Tata era gelos pe soțul meu!”

 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni