ß
  • PRO TV
  • Câți mici mâncăm de 1 MAI? Mihaela Bilic: "Cei de porc sunt mai dietetici"

Câți mici mâncăm de 1 MAI? Mihaela Bilic: "Cei de porc sunt mai dietetici"

Câți mici mâncăm de 1 MAI? Mihaela Bilic: "Cei de porc sunt mai dietetici"

Pentru a celebra 1 Mai - Ziua Muncii în stil tradițional, românii se pregătesc intens să încingă mult-așteptatele grătare cu mici, cârnați și pastramă.

Nutriționiștii atrag însă atenția că excesele culinare ”cad greu” la stomac.

Mihaela Bilic explică la ce să fim atenți în această perioadă din punct de vedere nutrițional. Prezentatoarea emisiunii Doctor de bine de la PRO TV spune că micii de porc sunt mai dietetici.

”Să aprindem grătarele!! Din acest weekend până la Paște ne așteaptă pregătiri, cumpărături, grătare și multă mâncare. Ce înseamnă mici buni? Să nu aibă gust puternic de usturoi, să fie cu puțină grăsime și bicarbonat, să nu cadă greu la digestie, să nu dea arsuri și nici să nu-ți rămână pe gât un gust de mici persistent. Cum vă dați seama că au prea multă grăsime? După cum se comportă la gătit: dacă scad prea tare ca volum, adică “se topesc”, nu e semn bun”, spune Mihaela Bilic.

Porția corectă variază între 2 și 6 bucăți, mai spune aceasta.

”Cât despre calorii, variază între 220-260cal/100g, iar micii de porc sunt mai dietetici. Porția corectă variază între 2 și 6 bucăți…fiecare după cât îl ține cureaua!”, încheie Mihaela Bilic mesajul de pe Facebook.

Recomandări ANPC: Cum să alegi cei mai buni mici

Pentru a evita problemele de sănătate după grătarul de 1 Mai, ANPC a făcut recomandări privind achiziția de mici și bere. Se recomandă acordarea unei atenții speciale aspectului produselor din carne tocată și informațiilor de pe etichetă. De asemenea, se sfătuiește evitarea produselor preambalate care nu sunt etichetate corespunzător sau sunt comercializate în locuri neautorizate.

"Refuzaţi produsele din carne tocată pentru care există îndoieli privind calitatea şi care nu au înscrisă, pe etichetă, data limită de consum sau dacă aceasta este modificată sau depăşită", transmite directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, într-o postare pe Facebook.

Povestea micului românesc a început în urmă cu peste 100 de ani, iar de-a lungul timpului preparatul autohton şi-a câştigat popularitatea pe grătarul tuturor românilor. Legenda spune că primul mic a fost mâncat în Centrul Vechi al Capitalei, fiind inventat dintr-o întâmplare.

Foto FACEBOOK

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni