• PRO TV
  • (P) Patru motive pentru care să-ți schimbi rutina de îngrijire a pielii după vârsta de 50 de ani

(P) Patru motive pentru care să-ți schimbi rutina de îngrijire a pielii după vârsta de 50 de ani

(P) Patru motive pentru care să-ți schimbi rutina de îngrijire a pielii după vârsta de 50 de ani

Pe măsură ce trec anii, nevoile pielii se schimbă. Ceea ce ne-a ajutat la 20 sau 30 de ani poate să nu mai fie de folos la 50 de ani. De aceea, rutina de îngrijire a pielii trebuie să țină cont de vârstă și de problemele specifice.

După vârsta de 30 de ani, când nivelul elastinei și colagenului începe să scadă, din rutina de îngrijire a pielii nu trebuie să lipsească creme antirid si serumuri pentru riduri. Totodată, hidratarea este foarte importantă pentru menținerea luminozității și sănătății pielii.

Iată câteva motive pentru care rutina de îngrijire a pielii ar trebui să țină cont de vârstă:

Schimbările hormonale

Schimbările hormonale au un impact puternic asupra sănătății pielii. În timpul menopauzei, nivelul de estrogen scade, ceea ce poate duce la modificări semnificative ale pielii. Printre acestea se numără uscarea și subțierea pielii, apariția ridurilor și a petelor de vârstă.

Prin urmare, este bine să folosești produse de îngrijire care ajută la hidratarea și hrănirea pielii. Alege creme de fata hidratante de calitate, care au în compoziția lor ingrediente ca acid hialuronic, ceramide și glicerină.

De asemenea, este important să folosești zilnic o cremă cu protecție solară cu spectru larg de acoperire și cel puțin SPF 30. Ajustarea rutinei de îngrijire a pielii poate ajuta la combaterea schimbărilor cauzate de fluctuațiile hormonale și la restabilirea hidratării și vitalității pielii.

Totodată, stilul de viață contribuie la menținerea sănătății cutanate. Asigură-te că ai o dietă echilibrată, bogată în fructe și legume, și că bei cel puțin doi litri de apă în fiecare zi.

Producția de colagen

Colagenul este principala proteină structurală a pielii. Aceasta îi asigură rezistența și fermitatea. După vârsta de 20 de ani, nivelul colagenului scade, treptat, și, cu cât înaintezi în vârstă, cu atât e mai mare nevoia de suplimentare din surse externe. Anual, nivelul colagenului scade cu aproximativ 1%.

După vârsta de 50 de ani, este esențial ca produsele de îngrijire a pielii folosite să conțină ingrediente care stimulează producția de colagen, cum ar fi vitamina C, retinolul și peptidele. Acestea ajută la sinteza colagenului și, prin urmare, întârzie apariția ridurilor și le estompează pe cele deja existente.

Petele de vârstă

Expunerea la soare pe termen lung poate avea efecte negative asupra pielii, mai ales dacă nu folosești produse cu protecție solară. Cu toate că efectele radiațiilor ultraviolete nu se văd imediat, ele apar în timp. De aceea, la vârste înaintate, riscul de a dezvolta pete pigmentare este mai mare.

Radiațiile ultraviolete reprezintă principala cauză a îmbătrânirii premature. Petele pigmentare încep să se vadă după vârsta de 30 de ani. Pentru că nivelul colagenului scade și pielea își pierde fermitatea, nu își mai poate îndeplini corespunzător principala funcție, aceea de protecție împotriva factorilor de mediu. Prin urmare, odată cu înaintarea în vârstă, apar petele pigmentare.

Pentru a estompa petele pigmentare, dar și pentru a preveni apariția unor semne noi, este recomandat să folosești produse de îngrijire a pielii cu efect iluminator, cum ar fi niacinamida, vitamina C și alfa-hidrozi acizii (AHA).

Totodată, nu uita să aplici o cremă cu SPF în fiecare zi și să eviți expunerea la soare în timpul orelor de vârf, respectiv 10.00 - 16.00.

Nivelul de hidratare

Pielea uscată este cea mai supusă riscului de a dezvolta linii fine și riduri. Pentru că nivelul de hidratare scade odată cu înaintarea în vârstă, vei observa că pielea ta devine uscată, ternă și flască. Cu toate că procesul natural de îmbătrânire este unul natural și nu poate fi stopat, acesta poate fi întârziat, iar faptul că ai grijă ca pielea ta să fie mereu bine hidratată ajută la menținerea frumuseții și sănătății cutanate.

Hidratarea pielii este o etapă esențială în rutina zilnică de îngrijire. Atât dimineața, cât și seara, trebuie să aplici o cremă hidratantă după ce cureți bine tenul. Astfel, te asiguri că pielea ta are un nivel de hidratare optim. Totodată, aplică de două ori pe săptămână o mască intens hidratantă.

Pentru ca produsele cosmetice să pătrundă în profunzime, folosește exfolianți de două-trei ori pe săptămâna. Exfolierea este un proces care ajută la regenerarea celulară. Astfel, celulele „vechi“ sunt înlăturate pentru a face loc celor „noi“.

În concluzie, după vârsta de 50 de ani, pielea devine mai sensibilă la factorii de stres din mediul înconjurător, cum ar fi poluanții, radicalii liberi și radiațiile ultraviolete, care pot accelera procesul de îmbătrânire. De asemenea, producția de colagen scade, iar funcția de barieră poate avea de suferit. De aceea, este esențial să-ți creezi o rutină eficientă de îngrijire, ținând cont de problemele specifice și de tipul de ten.

Sursă foto: Freepik

*Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni