Costel Corduneanu a strâns o adevărată avere în ultimii ani, mai ales de când a început să activeze în lumea interlopă. Fostul sportiv și ceilalți membri ai clanului au fost judecați într-un proces care a durat un deceniu.
Gallery
Costel Corduneanu a devenit cunoscut prin prisma rezultatelor sportive pe care le-a înregistrat în carieră, urmând ca, peste câțiva ani, să fie cunoscut ca fiind cel mai de temut interlop din Iași.
Costel Corduneanu a fost liderul celui mai de temut clan interlop din Iași, iar acuzațiile pe care le-a primit de-a lungul timpului au fost extrem de grave. Cel mai mare dintre frații Corduneanu a făcut o adevărată avere de-a lungul vieții, doar că o parte din fani a fost făcută ilegal.
În anul 2010, aproximativ 1.000 de polițiștim jandarmi și procurori începuseră cea mai amplă acțiune împotriva clanului Corduneanu. Procesul a durat zece ani și s-a încheiat cu achitarea a aproximativ tuturor celor implicați.
Clanul Corduneanu și, implicit, Costel Corduneanu, au fost acuzați de: șantaj, înșelăciune, constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori și trafic de persoane.
Despre averea lui Costel Corduneanu s-a mai vorbit de-a lungul timpului, dar niciodată nu s-a aflat averea exactă a acestuia. Cu toate acestea, ce se știe este faptul că o parte din avere a fost făcută prin intermediul activităților ilegale.
În urmă cu mai bine de zece ani, FBI a furnizat câteva date cu privire la tranzacțiile sumelor de bani pe care clanul Corduneanu le făcea din întreaga Europă.
În anul 2013, FBI anunța că interlopii din clanul Corduneanu au furat 1,6 milioane de euro din 34 de țări. Cu toate acestea, suma putea fi una mult mai mare, deoarece, pentru stabilirea acestor sume, s-au folosit doar documentele financiare pe care procurorii au reușit să le obțină.
„Limitându-ne strict la documentele din dosarul de urmărire penală rezultă că din România către finanţarea activităţii a ieşit suma de 70.284 de euro iar beneficiile au fost în cuantum de 1.650.000 de euro. Cu privire la amplitudinea acestei activităţi se observă că ea presupune fluctuaţia celor implicaţi pe un areal ce cuprinde aproximativ 34 de ţări”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorul ieşean Vasile Chifan, relatează Adevărul.
Sursa foto: Facebook, captură YouTube