• PRO TV
  • În anii ‘90, Eva Herzigova a fost protagonista unei reclame care a șocat lumea și despre care se spune că a provocat mai multe accidente de mașină. La 51 de ani, supermodelul s-a întors pe catwalk

În anii ‘90, Eva Herzigova a fost protagonista unei reclame care a șocat lumea și despre care se spune că a provocat mai multe accidente de mașină. La 51 de ani, supermodelul s-a întors pe catwalk

În anii ‘90, Eva Herzigova a fost protagonista unei reclame care a șocat lumea și despre care se spune că a provocat mai multe accidente de mașină. La 51 de ani, supermodelul s-a întors pe catwalk

Eva Herzigova nu mai are nevoie de nicio prezentare! Blonda cu ochi albaștri, ten de porțelan și picioare interminabile face parte din Generația de Aur a supermodelelor anilor ’90 care au schimbat pentru totdeauna peisajul modei.

Gallery

​Născută în orașul Litvínov din Republica Cehă, fiica unui contabile și a unui electrician, Eva Herzigová a ajuns pe catwalk după ce a câștigat un concurs de modeling, la 16 ani, la Praga.

Trei ani și o mutare la Paris mai târziu, a fost distribuită într-o campanie Guess, realizată de Ellen Von Unwerth, și a ajuns pe panourile publicitare din întreaga lume. „A fost o campanie frumoasă, realizată de cei mai buni fotografi ai vremurilor noastre. M-a pus pe harta modei”, și-a amintit Eva într-un interviu pentru Vogue Arabia.

Ascensiunea ei către faimă a continuat, iar în 1994, Eva Herzigová a fost protagonista campanii Wonderbra. Se spune că imaginile revoluționare, deși oarecum controversate, au provocat mai multe accidente de mașină la acea vreme.

Celebrele reclame Wonderbra din 1994, care împlinesc 30 de ani anul acesta, o prezentau pe Eva Herzigova în nimic altceva decât o pereche de chiloți negri din dantelă și un sutien asortat. (MAI MULTE IMAGINI ÎN GALERIA FOTO DE MAI SUS)

Campania a fost menită să promoveze sutienul push-up, o piesă de lenjerie popularizată pentru prima dată în anii 1960. Imaginile cu Eva cea sexy au fost semnate tot de celebra fotografă Ellen von Unwerth.

Sloganurile care însoțeau imaginile cu Eva în lenjerie au făcut deliciul publicului. „Vă deranjează dacă aduc și câțiva prietene?”, „Privește-mă în ochi și spune-mi că mă iubești” sau „Bună băieți!”, sunt doar câteva dintre ele.

​La acea vreme, jurnalista Roxanne Roberts a relatat că magazinul Hecht's din Washington, a primit 1.200 de apeluri telefonice pentru a se interesa despre Wonderbra după ce a afișat reclamele. „Am obținut publicitate gratuită în valoare de 50 de milioane de dolari pentru o linie de 25 de milioane de dolari”, a declarat John Bryan, regretatul președinte al Sara Lee, la o conferință de presă din 1996. „Într-o zi, Wonderbra a avut mai mult spațiu publicitar în New York Times decât Rezerva Federală”, a adăugat acesta.

O parte din succesul copleșitor al reclamelor s-a datorat plasării lor îndrăznețe. Herzigová a fost lipită pe panouri publicitare înalte de un etaj în Marea Britanie și SUA. Campania a fost una neobișnuită, deoarece publicitatea pentru lenjerie intimă fusese până atunci limitată în mare parte la revistele pentru femei.

În Marea Britanie s-a zvonit că reclamele de pe marginea drumurilor s-au dovedit atât de provocatoare încât șoferii s-au „accidentat” la vederea bustului Evei. Deși nu există nicio dovadă că push-up-ul a provocat în mod direct vreun accident, experții britanici în siguranță rutieră au catalogat panourile publicitare și reclamele similiare care au urmar ca fiind periculoase pentru șoferi pentru că le distrăgeau atenția de la condus.

La 51 de ani, Eva încă domină podiumul de modă

Ajunsă la 51 de ani, Eva și-a păstrat trăsăturile și silueta care au consacrat-o și este nelipsită de la marile evenimente de modă. Recent, supermodelul ceh a făcut furori la brațul fiului ei, George, la un eveniment marca Dolce&Gabbana.

Cu părul prins, un make-up natural și îmbrăcată într-un costum de inspirație masculină, Eva a impresionat audiența, iar fotografii au fotografiat-o din toate unghiurile.

Furori a făcut și pe podiumul de modă, luna trecută, când a defilat în cadrul Săptămânei de Modă de la Paris pentru show-ul celor de la Mugler. Eva și-a etalat bustul generos și picioarele tonifiate într-o rochie mini, neagră. (VEZI IMAGINILE ÎN GALERIA FOTO DE MAI JOS)

„Mama vrea să arate că încă le are!”, „Ce mișcări fascinante!”, „Pur și simplu cea mai bună!”, „Eva este pur și simplu sublimă”, au scris câțiva fani după ce au urmărit defilarea supermodelului.

În prezent, Eva este mamă a trei băieți și și-a mutat familia din Londra în Italia. „Cu toți cei trei băieți acasă, am devenit profesor cu normă întreagă. De asemenea, mă implic foarte mult în gătit și mă asigur că avem parte de mese sănătoase!”, declara Eva în urmă cu doi ani.

Supermodelul se iubește cu afaceristul Gregorio Marsiaj de 17 ani. Cei doi au trei băieți împreună: George, Edward și Philippe. Eva a fost căsătorită cu Tico Torres, bateristul lui Bon Jovi, în perioada 1996-1998.

Fotografii: Getty Images/ Profimedia Images

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni