Numeroase studii au dovedit de-a lungul timpului faptul că există o legătură puternică între un zâmbet frumos și starea de bine. Așa s-a ajuns la un rezultat mai mult sau mai puțin surprinzător: persoanele care au dinții îngrijiți sunt percepute ca fiind mult mai atractive, mai prietenoase și încrezătoare. Putem spune, în mod asumat și cercetat, că sănătatea orală contribuie atât la îmbunătățirea semnificativă a aspectului fizic, cât și la redobândirea încrederii.
Îți dorești să zâmbești din nou cu bucurie și să emani energie pozitivă la tot pasul? Înseamnă că ai nevoie de un implant dentar. Acesta este un mic dispozitiv medical, realizat, de regulă, din titan sau din alte materiale ușor de asimilat de organism, care se integrează în os, cu scopul de a înlocui rădăcina naturală a dintelui pierdut. Pentru că există mai multe opțiuni de tratament, fiecare pacient poate beneficia de servicii medicale personalizate. Descoperă, citind acest articol, care sunt tipurile de implanturi dentare și cum alegi ceea ce ți se potrivește.
Pacienții ajung pe scaunul specialistului din diferite probleme. Dacă unii au un singur dinte lipsă, alții sunt edentați total sau parțial. Sigur că există și varianta ca dinții de pe arcadă să nu mai poată fi salvați cu un tratament și lucrare protetică. În orice caz, fiecare pacient trebuie să conștientizeze faptul că înlocuirea dinților pierduți va preveni pierderea osoasă. Vorbim în continuare despre tipurile de implanturi dentare.
Acestea sunt cele mai recomandate implanturi dentare. Se plasează direct în os (maxilar sau mandibular) și se acoperă, mai târziu cu o lucrare protetică. De multe ori, sunt folosite și ca o alternativă pentru o punte ori o proteză dentară detașabilă. Dacă osul este sănătos, iar pacientul înțelege care este rolul igienei orale, aceste implanturi pot rezista cu succes testului impus de trecerea timpului.
Există pacienți care nu pot beneficia de un implant endoosos fără o reconstrucție osoasă, dar există și pacienți care, din diferite motive, nu pot opta nici pentru această reconstrucție. În cazul lor, medicul poate recomanda implanturile subperiostale. Acestea se inserează deasupra osului, sub gingie, în funcție de particularitățile prezentate.
Mai rar se recomandă implanturile zigomatice, dar reprezintă și ele o alternativă pentru pacienții care nu pot beneficia de implanturi endoosoase. Așa cum le spune și numele, acestea se plasează în osul zigomatic, printr-o procedură complexă, fiind recomande în situații speciale. Sunt mai lungi decât cele clasice, dar reprezintă o soluție pentru un zâmbet sănătos.
Mini implanturile dentare sunt mai mici decât opțiunile clasice, diametrul acestora fiind de maximum 3 mm. Sunt realizate dintr-o singură piesă și se recomandă în situații speciale, precum: fixarea protezelor mobile sau înlocuirea unor dinți de dimensiuni reduse.
Alegerea corectă pentru sănătatea dinților tăi se va face în cabinet, în prezența echipei medicale. Doar un specialist îți poate spune care este cea mai potrivită opțiune pentru cazul tău, dar și care este prețul implantului dentar, raportat la nevoile tale specifice. Pe lista cu factori de luat în considerare, regăsim: cantitatea de os disponibil, starea de sănătate a gingiilor, numărul de dinți care trebuie înlocuiți, vârsta și starea generală de sănătate a pacientului. E important să ai încredere în echipa medicală și să faci alegeri bine documentate.
În final, ajungem la ceea ce spuneam încă de la începutul articolului: un zâmbet frumos și sănătos îți poate oferi mai mult decât o imagine plăcută. Programează o consultație, vezi care sunt tipurile de implanturi dentare potrivite pentru cazul tău, fă-ți calculele și lasă-ți zâmbetul în grija specialiștilor!
*Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.