• PRO TV
  • Vlad Pascu, noi declarații în sala de judecată! Cum a apărut criminalul de la 2 Mai în fața părinților celor doi tineri uciși în accident

Vlad Pascu, noi declarații în sala de judecată! Cum a apărut criminalul de la 2 Mai în fața părinților celor doi tineri uciși în accident

Vlad Pascu, noi declarații în sala de judecată! Cum a apărut criminalul de la 2 Mai în fața părinților celor doi tineri uciși în accident

În cursul zilei de joi, 4 aprilie 2024, a avut loc al treilea termen de judecată din procesul lui Vlad Pascu, șoferul drogat care a accidentat mortal doi tineri în localitatea 2 Mai. Instanța a respins schimbarea încadrării juridice a faptei, din ucidere din culpă în omor calificat.

Gallery

​Vlad Pascu este tânărul de 20 de ani care, în cursul dimineații de 19 august 2023, s-a urcat drogat la volan și a lovit cu mașina un grup de opt tineri, doi dintre aceștia pierzându-și viața pe loc în urma impactului puternic. Imediat după ce a comis tragedie, șoferul a fugit de la locul faptei, fiind prins de polițiști câteva zeci de minute mai târziu în Vama Veche.De atunci, Vlad Pascu se află în arest, fiind judecat în Mangalia. 

În cursul zilei de 4 aprilie 2024 a avut loc un nou termen de judecată în procesul lui Vlad Pascu. Șoferul drogat de la 2 Mai a fost însoțit, de această dată, de o „armată” de avocați, mai precis: Adrian Bendeac, Jean Andrei, avocata din oficiu, Radu Cristiana, Sorina Stoica și Alin Trandafirescu. Inculpatul nu a fost prezent fizic în sală, ci a intrat în discuție prin videoconferință.

Vlad Pascu a primit cuvântul spre finalul procesului. Îmbrăcat în sacou, cămașă albă și cravată, cu doi avocați în dreapta lui, tânărul a spus: 

„Vă rog să apreciați concluziile apărătorilor mei și să respingeți cererea de schimbare a încadrării”, a spus Vlad Pascu, potrivit Libertatea.

Instanța a respins schimbarea încadrării juridice a faptei, din ucidere din culpă în omor calificat

În urmă cu câteva zile, părinții victimelor lui Vlad Pascu au cerut instanței ca încadrarea juridică a faptei lui Vlad Pascu să fie schimbată din ucidere din culpă în omor calificat, infracțiune care se pedepsește cu detențiune pe viață sau închisoare de la 15 la 25 de ani.

„Și în acest caz există intenție indirectă, pentru că Vlad Pascu avea viteză mare, 120 km/h, după cum a stabilit expertul nostru parte, iar una dintre victime a fost efectiv ruptă în două, în urma impactului”, a subliniat Daniela Ganea, avocata părinților lui Sebi Olariu, unul dintre tinerii morți în urma accidentului. 

Prezent în sală, tatăl lui Sebastian Olariu a vrut să îi arate judecătoarei fotografiile de la fața locului, unde unul dintre copii era spintecat în două. Aceasta a refuzat să vadă imaginile, spunând că „există deja la dosar”.

Pe de altă parte, avocații lui Vlad Pascu au invocat „culpa victimelor” și „deplasarea necorespunzătoare a pietonilor”, pentru a-l scăpa pe Vlad Pascu de o nouă încadrare judecătorească. Aceste argumente au provocat reacții sfâșietoare în sală, mama unei victime izbucnind imediat în lacrimi.

Imediat după încheierea dezbaterilor, judecătoarea Ancuța Popoviciu a anunțat soluția, de respingere a cererii, ceea ce înseamnă că Vlad Pascu rămâne cu acuzația mai ușoară, de ucidere din culpă. Pentru această faptă, în general, vinovatul primește între 3 și 10 ani de închisoare. 

Sursă foto: Facebook, Instagram, Știrile PRO TV, INQUAM PHOTOS/OCTAV GANEA

 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni