• PRO TV
  • (P) Câte cazinouri legale sunt în România și câți jucători preferă să joace online?

(P) Câte cazinouri legale sunt în România și câți jucători preferă să joace online?

(P) Câte cazinouri legale sunt în România și câți jucători preferă să joace online?

Expansiunea lumii digitale a determinat transformări în multe domenii, aducând pe internet numeroase resurse la care consumatorii au acces mai ușor, într-un mediu apropiat acestora. Cele mai recente date arată că românii petrec aproximativ 7 ore zilnic conectați la internet, pe dispozitive fixe și mobile.

Una dintre cele mai efervescente categorii de conținut online este cea de divertisment, conținutul fiind din ce în ce mai dens, iar nișa de jocuri de cazino, în frunte cu celebrele păcănele online, reprezintă una dintre alegerile preferate de mulți utilizatori.

În acest articol, urmărim să răspundem la unele dintre cele mai frecvente întrebări ale celor interesați de subiectul jocurilor de cazino online, dornici evident să respecte legislația din România:

  • Câte cazinouri online licențiate există în prezent în țara noastră?
  • Ce instituție a statului supraveghează domeniul jocurilor de noroc?
  • Ce presupune legalitatea unei platforme online de jocuri de noroc?
  • De ce este important să alegi un cazino online licențiat în România?
  • Câți pasionați de jocuri de cazino aleg distracția în mediul online?

Câte cazinouri online licențiate există în prezent în țara noastră?

Piața de cazinouri online legale în România este dinamică, astfel că se întâmplă să apară cazinouri online noi, dar și ca unele să fie închise. La momentul redactării acestui articol existau 33 de operatori licențiați de către ONJN. Unii dintre aceștia dețin mai multe platforme de jocuri de noroc pe internet, așadar există zeci de cazinouri online legale la îndemâna oricărui român interesat de astfel de distracție.

Ce instituție a statului supraveghează domeniul jocurilor de noroc?

Înființat prin Ordonanța de Urgență nr. 20/2013, Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN) este o instituție în subordinea Ministerului Finanțelor. Prin intermediul acestei organizații publice, Guvernul României a realizat gestionarea unică a domeniului jocurilor de noroc în România, incluzând autorizarea, controlul și monitorizarea. ONJN autorizează operatorii locali de jocuri de noroc, atât în mediul offline, cât și pe internet.

Modul de funcționare al domeniului de gambling în țara noastră este considerat acum un exemplu de bune practici la nivel internațional, căci s-a ajuns la un grad de fiscalizare de aproape 100%. Practic, nu există evaziune fiscală în acest domeniu, taxele fiind colectate în mod foarte transparent la bugetul de stat.

Ce presupune legalitatea unei platforme online de jocuri de noroc?

Pentru a funcționa în mod legal, orice platformă online de jocuri de noroc adresată utilizatorilor cu domiciliul fiscal în România trebuie să primească o licență din partea ONJN. Procesul presupune o analiză amplă și implicit respectarea a numeroase standarde în privința calității serviciilor. De asemenea, operatorii plătesc periodic o consistentă taxă de licențiere.

Există diverse norme cu privire la funcționarea legală a platformelor de cazino online și jocuri de noroc în general, inclusiv în ceea ce privește partea de promovare online și offline. Website-urile și aplicațiile de gambling care nu dețin licență locală sunt interzise în țara noastră, accesul fiind chiar blocat de furnizorii de servicii de internet, la cererea autorităților.

De ce este important să alegi un cazino online licențiat în România?

Românii pasionați de aceste forme de divertisment din sfera online casino trebuie să aleagă platforme licențiate pentru ca respectiva activitate să fie legală. În acest fel, taxele și impozitele sunt colectate de statul român, iar utilizatorii au parte de un mediu reglementat, în care drepturile lor de consumatori sunt integral protejate. Siguranța tranzacțiilor și siguranța datelor personale pentru utilizatorii din România sunt certificate doar în cazul cazinourilor online licențiate local.

Într-un cadru corect reglementat, jucătorii au acces la oferte avantajoase grație mediului concurențial, inclusiv rotiri fara depunere la sloturi online și alte extra beneficii, prin politicile de marketing și prin programele de fidelitate concepute de operatorii de cazinouri virtuale. Conturile utilizatorilor sunt verificate, respectându-se condiția de vârstă (cel puțin 18 ani) și alte aspecte.

Câți pasionați de jocuri de cazino aleg distracția în mediul online?

Nu există date concrete cu privire la numărul de jucători activi la nivel de industrie, însă se poate observa foarte ușor faptul că această nișă de divertisment reprezintă un fenomen social, parte din hobby-urile de top ale românilor în timpul liber.

Companiile din domeniu (online și offline) au zeci de mii de salariați români, plătesc sume consistente la bugetul de stat (taxe și impozite) și alocă sume substanțiale pentru publicitate, bani care sunt rulați în economia națională.

Orice persoană care practică jocuri de cazino online sau în săli stradale ori cazinouri terestre trebuie să aibă grijă nu doar să aleagă operatori licențiați, ci și să se asigure că acționează mereu echilibrat.

Jocul responsabil este singura opțiune corectă, pentru ca experiențele la sloturi online și orice alte jocuri de noroc să fie mereu plăcute, fără consecințe negative.

Sursa foto canva.com

 

Licenta ONJN 2160797Y000396

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni