• PRO TV
  • Christina Applegate este o adevărată eroină! Actrița care i-a dat viață lui Kelly din Familia Bundy, mărturii cutremurătoare despre boala care i-a afectat mobilitatea: „Am 30 de leziuni pe creier”

Christina Applegate este o adevărată eroină! Actrița care i-a dat viață lui Kelly din Familia Bundy, mărturii cutremurătoare despre boala care i-a afectat mobilitatea: „Am 30 de leziuni pe creier”

Christina Applegate este o adevărată eroină! Actrița care i-a dat viață lui Kelly din Familia Bundy, mărturii cutremurătoare despre boala care i-a afectat mobilitatea: „Am 30 de leziuni pe creier”

După ce s-a luptat cu cancerul și a ieșit învingătoare, Christina Applegate a mai primit o lovitură dură în urmă cu trei ani, când medicii au diagnosticat-o cu scleroză multiplă. De atunci, viața îndrăgitei actrițe care a interpretat-o pe Kelly în serialul de succes „Familia Bundy” s-a schimbat radical.

Gallery

În 2008, Christina Applegate a fost diagnosticată cu cancer la sân și a suferit o mastectomie bilaterală. La acea vreme, actrița a vorbit foarte puțin despre boală și a mărturisit recent că regretă că nu a fost la fel de „transparentă” în privința diagnosticului de cancer.

„Tot ce spuneam era o minciună al naibii de mare”, și-a amintit ea în podcastul lui Dax Shepard. „Eram eu care încercam să mă conving de ceva și cred că asta nu a făcut niciun serviciu nimănui”, a mai spus vedeta.

În timp ce Applegate a spus că se bucură că povestea ei a ajutat la strângerea a „milioane de dolari” pentru prevenirea cancerului de sân, ea a recunoscut că într-adevăr „plângea în fiecare noapte” acasă în timpul tratamentelor.

Cum arată viața actriței care suferă de scleroză multiplă

Christina Applegate și-a anunțat diagnosticul în 2021 prin intermediul rețelelor de socializare. De atunci, vedeta a oferit fanilor actualizări despre starea ei de sănătate.

Scleroza multiplă este o boală a sistemului nervos central care întrerupe fluxul de informații între creier și corp, potrivit Societății Naționale de Scleroză Multiplă. Sistemul imunitar atacă mucoasa nervoasă a organismului, producând simptome imprevizibile, inclusiv durere, oboseală sau chiar paralizie. 

Christina Applegate a vorbit în cadrul podcastului „Armchair Expert” al lui Dax Shepard despre diagnosticul de scleroză multiplă ca fiind „cel mai rău lucru care i s-a întâmplat în întreaga ei viață”.

„Am 30 de leziuni pe creier”, a explicat ea, potrivit New York Post. „Cea mai mare este în spatele ochiului meu drept, așa că ochiul mă doare foarte tare”, a adăugat actrița.

Ea a spus că, deși vederea nu i-a fost afectată, scleroza multiplă i-a afectat mobilitatea. „Mâna mea începe să se miște ciudat”, a povestit actrița care nu se mai poate deplasa fără baston.

„Este îngrozitor. O urăsc atât de mult și sunt atât de supărată din cauza asta. Nu poți să treci peste asta”, a mai spus Applegate.

În ciuda durerilor cumplite, Christina Applegate a participat la premiile Emmy la începutul anului și a fost ovaționată în picioare de colegii din industria filmului. Actrița a apărut pe scenă cu un baston ca să prezinte un premiu. Applegate a recunoscut că a fost extrem de emoționată și chiar a plâns pe scenă.

Oamenii au spus: "Oh, ai fost atât de amuzantă", iar eu nici măcar nu-mi aminteam ce am spus pe scenă. Nu știu ce făceam. M-am emoționat atât de tare încât nici măcar nu mai știam ce se întâmplă. M-am simțit foarte iubită și a fost un lucru frumos”, a declarat atunci Applegate.

Fotografii: Getty Images

 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni