ß
  • PRO TV
  • Medic oncolog: "Prințesei Kate i-a fost extirpată o parte din intestin". Cum s-ar fi declanșat boala

Medic oncolog: "Prințesei Kate i-a fost extirpată o parte din intestin". Cum s-ar fi declanșat boala

Medic oncolog: "Prințesei Kate i-a fost extirpată o parte din intestin". Cum s-ar fi declanșat boala

Un renumit medic oncolog italian a explicat recent de ce Kate Middleton nu ar suferi de fapt de un cancer de natură ginecologică.

Gallery

Claudio Zanon, chirurg oncolog, director științific al Motore Sanità, spune că "Prințesei i-a fost extirpată o parte din intestin. A fost prescrisă chimioterapie pentru a preveni eventualele metastaze în organism".

Medicul este de părere că Prințesa Kate ar avea o tumoare la colon.

"Din ceea ce s-a scris în ziare și a declarat chiar prințesa Kate Middleton, operația la care a fost supusă pentru cancer abdominal, urmată de o ileostomie, ar putea fi cauzată de o tumoare a colonului stâng sau a rectului. Putem spune acest lucru deoarece ileostomiile temporare sunt efectuate în mod normal pentru a proteja anastomozele chirurgicale care sunt mai greu de vindecat, având în vedere vascularizarea și inflamația țesuturilor implicate".

De asemenea, oncologul nu exclude nici varianta unui cancer ovarian care să fi afectat colonul. Medicul a explicat însă că în cazul cancerelor ovariene nu este prescrisă o terapie adjuvantă după extirpare, ci una de consolidare.

"Este o altă ipoteză, un carcinom ovarian care a cuprins colonul, dar, în mod normal, cancerul ovarian nu presupune o terapie adjuvantă după extirpare, ci o terapie de consolidare, în timp ce, din ceea ce am putut înțelege din știrile de la Londra, chimioterapia prescrisă are ca scop să îndepărteze o eventuală diseminare metastatică.

Mai există o altă situație care afectează persoanele tinere, sindromul Lynch, rar, caracterizat printr-o mutație de origine ereditară, care afectează în principal colonul drept, dar este puțin plauzibil, ipoteza dominantă este aceea a unui cancer rectal sporadic", a explicat medicul Claudio Zanon, pentru quotidiano.net.

De la ce s-ar fi declanșat boala lui Kate Middleton la doar 42 de ani?

În ceea ce privește cauzele apariției cancerului la persoanele tinere, oncologul avertizează că în ultimii ani s-a înregistrat o creștere a incidenței acestei boli la tineri.

"Știm că, de obicei, cancerul de colon afectează persoanele în vârstă, dar astăzi asistăm la o creștere a incidenței cancerului sporadic la tineri care nu are legătură cu stilul de viață.

Medicul spune că șansele de vindecare ale lui Kate Middleton sunt destul de mari, cancerul fiind depistat într-un stadiu incipient.

În prezent, există terapii sofisticate care sunt efectuate după intervenții chirurgicale, precum anticorpi monoclonali cum ar fi pembrolizumab, trastuzumab, bevacizumab și așa mai departe

'Bineînțeles că astăzi, cu chimioterapia și imunoterapia, șansele de vindecare sunt mult crescute, recidivele scad, avem protocoale bune, chiar și independent de caracterizarea moleculară a cancerului'.

Foto: Profimedia

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni