• PRO TV
  • Prima reacție a trupei Phoenix, după ce Nicu Covaci a fost operat de urgență pe creier: "Pentru a proteja starea lui..."

Prima reacție a trupei Phoenix, după ce Nicu Covaci a fost operat de urgență pe creier: "Pentru a proteja starea lui..."

Prima reacție a trupei Phoenix, după ce Nicu Covaci a fost operat de urgență pe creier: "Pentru a proteja starea lui..."

Nicu Covaci a fost operat de urgență pe creier. Compozitorul și interpretul, în vârstă de 76 de ani, a fost supus unei intervenții chirurgicale complexe, care a durat 6 ore, vineri, 22 martie.

Prima reacție a trupei Phoenix

Formaţia Phoenix a transmis, vineri seară, un mesaj pe pagina oficială de Facebook a lui Nicu Covaci, explicând că nu s-au oferite date despre situaţia actuală a acestuia ”din raţiuni obiective şi pentru a proteja starea lui”.

”Nicu a trecut cu succes (încā) un obstacol major”, au transmis colegii de trupă ai artistului.

"Din ratiuni obiective si pentru a proteja starea lui Nicu, nu am oferit informatii despre situatia actualā. Nicu a trecut cu succes (încā) un obstacol major! A suferit o interventie chirurgicalā delicatā, încheiatā cu bine! Prezentām multumiri echipei medicale si tuturor prietenilor ce-au fost aproape în aceste momente determinante! Lui îi urām un sincer: -Hai, înapoi pe scenā!

Formatia PHOENIX".

Când a început să se simtă rău artistul

Potrivit informațiilor furnizate de medici, Nicu Covaci a început să se confrunte cu probleme de sănătate cu aproximativ două săptămâni în urmă, atunci când a început să observe senzații de amorțeală în zona feței și o afectare a vederii. Îngrijorat de aceste simptome, artistul a decis că este cazul să efectueze o scanare RMN, care a relevat prezența unei probleme grave.

Diagnostic grav

Diagnosticul stabilit de echipa de specialiști de la Secția de Neurochirurgie a Spitalului Județean Timișoara, condusă de medicul Horia Pleș, a fost unul îngrijorător: „proces expansiv intracranian”.

Intervenția chirurgicală, care a durat aproximativ șase ore, a constat în extirparea unei tumori de pe creier, iar mostre din formațiune au fost trimise la laborator pentru analize ulterioare. Rezultatele acestor analize vor determina natura tumorii, fie malignă, fie benignă.

Nicolae (Nicu) Covaci – compozitor, cântăreț, pictor și grafician, este cunoscut ca fondator și lider al formatiei Phoenix. S-a născut la 19 aprilie 1947, la Timişoara. Cu o personalitate puternică și rebelă, Nicu Covaci a scris istorie în paginile rock-ului românesc, a înfruntat comunismul, a avut flexibilitatea și creativitatea de a se reinventa și face performanță în mai multe domenii.

Foto Facebook

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni