• PRO TV
  • Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, a fost operat de urgenţă pe creier. Care e starea artistului

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, a fost operat de urgenţă pe creier. Care e starea artistului

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, a fost operat de urgenţă pe creier. Care e starea artistului

Momente de cumpănă pentru liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci. Artistul a fost operat de urgență.

Compozitorul şi interpretul în vârstă de 76 de ani a fost operat de urgenţă pe creier, vineri, la Spitalul Judeţean din Timişoara, potrivit news.ro.

Problemele de sănătate ale lui Nicu Covaci au apărut în urmă cu aproximativ două săptămâni, atunci când liderul trupei Phoenix a început să simtă că îi amorţeşte faţa. Apoi a început să îi fie afectată vederea. Atunci a hotărât să îşi facă un RMN, iar rezultatele indicau o problemă gravă.

Medicii au descoperit o tumoră pe creier

Diagnosticul pus de specialiştii de la Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean Timişoara, conduşi de medicul Horia Pleş, a fost ”proces expansiv intracranian”. Apoi, printr-o intervenţie care a durat aproximativ 6 ore, a fost extirpată chirurgical o tumoră de pe creier, iar mostre din formaţiune au fost trimise la laborator. Analizele vor arăta dacă aceasta este de natură malignă sau benignă.



Operaţia a decurs bine, afirmă medicii, iar evoluţia stării de sănătate a lui Nicu Covaci este una bună.

Acesta este încă intubat, pe secţia ATI a Spitalului Judeţean, însă, potrivit medicilor, ar putea fi detubat în următoarele ore.

Trupa Phoenix trece prin momente grele

Pe 9 februarie 2024, Nicu Covaci făcea un anunț dureros pe Facebook: Moni Bordeianu (Florin Bordeianu), vocea inconfundabilă a Phoenix din anii ’60, a murit.

Moni Bordeianu, primul solist al trupei Phoenix, a murit la vârsta de 75 de an, din cauza unor probleme medicale. Bordianu avea probleme de sănătate, suferea de diabet ș în trecut i-a fost amputat un picior.

"A plecat sa deschidă alt drum cel care l-a deschis pe primul... Îți mulțumim, Moni, pentru că ceea ce avem acum tu ai început!", a scris Nicu Covaci pe Facebook, la începutul lunii februarie a acestui an.

Foto FACEBOOK

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni