• PRO TV
  • Ce s-a întâmplat cu elevul agresiv din Târgu Mureș care și-a bătut, cu pumnii și picioarele, diriginta: „Este regretabil”. Decizia luată de conducerea liceului

Ce s-a întâmplat cu elevul agresiv din Târgu Mureș care și-a bătut, cu pumnii și picioarele, diriginta: „Este regretabil”. Decizia luată de conducerea liceului

Ce s-a întâmplat cu elevul agresiv din Târgu Mureș care și-a bătut, cu pumnii și picioarele, diriginta: „Este regretabil”. Decizia luată de conducerea liceului

Un adolescent în vârstă de 15 ani din Târgu Mureș a intrat în atenția publicului, săptămâna trecută, după ce și-a bătut, jignit și amenințat diriginta chiar în incinta liceului.

Scene șocante au avut loc într-o unitate de învățământ din Târgu Mureș. Un elev a făcut scandal în timpul unei ore, a arătat gesturi obscene unui cadru didactic și și-a aprins o țigară, motiv pentru care au fost chemați polițiștii.

Oamenii legii l-au imobilizat și l-au condus la sediul Poliției municipiului Târgu Mureş, acolo unde a fost chemată și mama acestuia. Tânărul a fost amendat cu suma de 500 de lei pentru încălcarea ordinii şi liniştii publice, iar mai apoi lăsat în libertate. Ulterior, minorul s-a întors la școală, acolo unde și-a bătut cu pumnii și picioarele diriginta, fiind nevoie din nou de intervenția autorităților. Elevul ar fi recurs la un asemenea gest din cauza faptului că a primit amendă de la polițiști.

Acum, cu doar câteva luni înainte de a începe Examenul Național de la sfârșitul clasei a VIII-a, băiatul agresiv a fost exmatriculat din unitatea de învățământ. El se poate înscrie la un alt liceu toamna viitoare și va trebui, în caz că este acceptat, să repete clasa a VIII-a.

”Ca urmare a incidentului violent petrecut în data de 11.03.2024, în incinta Colegiului Național "Alexandru Papiu Ilarian" din Târgu Mureș, în care a fost implicat un elev al școlii noastre, aducem la cunoștința opiniei publice faptul că, la nivelul acestei unități de învățământ, în urma cercetărilor efectuate, luând în considerare toate aspectele relevante în desfășurarea evenimentelor și ținând seama de prevederile legale, s-a luat hotărârea exmatriculării elevului cu drept de reînscriere, în anul școlar următor, în altă instituție de învățământ.

Este regretabil faptul că, Colegiul Național "Alexandru Papiu Ilarian", o școală care a avut mereu porțile deschise pentru cei care au dorit un mediu academic elevat, prietenos și incluziv, astăzi închide o ușă în fața atitudinilor lipsite de normalitatea care ar trebui să guverneze școala românească”, a transmis liceul unde a învățat elevul.

Foto: Stirile PROTV

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni