ß
  • PRO TV
  • Filmele nominalizate la Premiile Gopo 2024. Actorii din Las Fierbinți vin la Promenada Mall pentru a discuta cu oamenii despre cinematografia românească

Filmele nominalizate la Premiile Gopo 2024. Actorii din Las Fierbinți vin la Promenada Mall pentru a discuta cu oamenii despre cinematografia românească

Filmele nominalizate la Premiile Gopo 2024. Actorii din Las Fierbinți vin la Promenada Mall pentru a discuta cu oamenii despre cinematografia românească

Cea de-a 18-a ediție a Premiilor Gopo, evenimentul anual care sărbătorește și recompensează realizările cinematografiei românești, va avea loc în 29 aprilie la Teatrul Național ,,I.L. Caragiale” din București. Înainte de eveniment, organizatorii au planificat întâlniri cu publicul, la care sunt invitați actorii din Las Fierbinți.

Gopo Film Talks îți dă întâlnire cu personalități din lumea filmului la Promenada Mall

În luna martie, zilele de sâmbătă se transformă în discuții relaxate despre film, în cadrul Gopo Film Talks. Este vorba de o inițiativă a Premiilor Gopo, în parteneriat cu Promenada Mall și NEPI Rockcastle, pentru a facilita înțelegerea mai profundă a industriei de film românesc, prin interacțiuni directe între publicul cinefil și a studenților de la Facultățile de Teatru și Film cu personalități remarcabile din domeniul cinematografiei autohtone. Întâlnirile vor fi organizate sub forma unor dezbateri și conversații inspiraționale. 

Sâmbătă, 16 martie, ora 11:00, actorii din Las Fierbinți vin la Promenada Mall din București

​Prima invitație la dialog va avea loc sâmbătă,  de la ora 11:00. Actrița Olimpia Melinte va sta de vorbă cu o parte din echipa serialului Las Fierbinți. Vor fi prezenți regizorul Gabriel Achim, scenaristul și actorul Adrian Văncică, alături de actorii Cuzin Toma și Gheorghe Ifrim

Accesul la eveniment este gratuit, prin completarea formularului de participare. Discuțiile vor avea loc în piațeta din fața magazinului H&M din Promenada Mall, situată la nivelul 1.

Sâmbătă, 23 martie, ora 11:00
O discuție inspirațională cu actori români care se bucură de succes în plan internațional. La discuția moderată de Olimpia Melinte vor participa actorii Alec Secăreanu (Spy/ Master, Tărâmul Binecuvântat/ God’s Own Country, Baptiste, Amonit) - a avut primul său rol principal în 2017 în filmul God's Own Country⁠ (r. Francis Lee) unde a jucat alături de Josh O'Connor (The Crown/ Coroana) și Cosmina Stratan, laureată în 2012 cu Premiul pentru cea mai bună actriță la Festivalul Internațional de Film de la Cannes pentru rolul din lungmetrajul După dealuri (r. Cristian Mungiu). În 2022, Stratan a jucat în pelicula franceză Frère et soeur/ Frate şi soră (r. Arnaud Desplechin), alături de Marion Cotillard.

Sâmbătă, 13 aprilie, ora 11:00
Ultima întâlnire din seria Gopo Film Talks îi are invitați pe Domnica Cîrciumaru, director de casting și pe regizorul Tudor Giurgiu. Aceștia vor discuta despre importanța castingului privit din două perspective.

Peste 100 de producții românești sunt înscrise pentru nominalizările la Premiile Gopo

În total, 107 de filme românești - lungmetraje de ficțiune, documentare și scurtmetraje, lansate în cinematografe, la festivaluri naționale și internaționale sau pe platformele de streaming în 2023, intră în cursa pentru nominalizările la cea de-a 18-a ediție a Premiilor Gopo, care va avea loc în 29 aprilie la Teatrul Național ,,I.L. Caragiale” din București.

32 de lungmetraje se regăsesc pe lista propusă pentru nominalizările la categoria Cel mai bun film, precum Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii (r. Radu Jude), Libertate (r. Tudor Giurgiu), Încă două lozuri (r. Paul Negoescu), Boss (r. Bogdan Mirică), Spre Nord (r. Mihai Mincan), Warboy (r. Marian Crișan), Tigru (r. Andrei Tănase), Taximetriști (r. Bogdan Theodor Olteanu), lungmetrajele regizate de Jesús del Cerro - Miami Bici 2 și Ramon, cât și documentare precum Între Revoluții (r. Vlad Petri), Arsenie.Viața de apoi (r. Alexandru Solomon) și De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin (r. Carla Teaha) sau Playback (r. Iulia Rugină).

Soțul meu musulman (r. Daniel Bărnuți & Alexandra Lizeta Bărnuți), Vulturii din Țaga (r. Iulian Manuel Ghervas, Adina Popescu), Cazul inginerului Ursu (r. Liviu Tofan, Șerban Georgescu) sau De ce scriu ăștia pe pereți? (r. Alin Boeru) sunt doar o parte dintre cele 17 producții înscrise la categoria documentar, în urma apelului lansat în luna ianuarie.

La categoria scurtmetraj au fost înscrise 58 de titluri, filme de ficțiune, documentare și povești animate. Lista scurtmetrajelor românești înscrise la această ediție cuprinde producții precum Exercițiu de concediu (r. Lara Ionescu), Toate neamurile (r. Alexandra Diaconu), Roz (r. Liviu Marghidan), Educație sentimentală (r. Alma Buhagiar), Între marginile zilei (r. Andreea Lăcătuș), Berliner Kindl (r. Lucia Chicos), Două vorbe, trei minciuni (r. Ioachim Stroe), Acolo unde bărcile nu ajung (r. Vlad Buzaianu), Antrenamentul de noapte (r. Bogdan Alecsandru) sau Venus (r. Carina-Gabriela Dasoveanu).
Lista completă a filmelor care intră în cursa pentru nominalizări la Premiile Gopo 2024 poate fi accesată aici.

Evenimentul va avea loc pe 29 aprilie și va fi transmis în direct pe VOYO, TIFF Unlimited și pe premiilegopo.ro. 

Vezi și: 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni