ß
Statueta Oscar este un simbol al cinematografiei americane, un premiu la care râvnesc toți actorii. Deși este cunoscută în lumea întreagă, există unele aspecte fascinante și mai puțin știute despre această statuetă. Iată ce povești umitoare s-au spus de-a lungul timpului despre acest premiu prestigios.
La început statueta a fost numită „Academy Award of Merit”, dar a fost redenumită „Oscar” în 1931. Există mai multe teorii despre originea acestui nume, dar cea mai populară este că actrița Margaret Herrick, care mai târziu a devenit director executiv al Academiei, a remarcat că statueta arată ca unchiul ei Oscar și numele a rămas, scrie virginradio.ro.
Gallery
Statueta Oscar este turnată din bronz solid, iar apoi este placată cu o grosime de aproximativ 24 de carate de aur. Această placare cu aur îi conferă statuetei acel luciu iconic și prestigiu.
Statueta Oscar măsoară aproximativ 34 de centimetri înălțime și cântărește în jur de 3,85 kilograme. Este o reprezentare a unui bărbat gol în picioare, cu o sabie în mână, stând pe un piedestal rotund. Pentru a produce 50 de astfel de figurine, artiștii muncesc timp de 3 luni, o singură piesă fiind realizată în 10 zile.
Prima ceremonie de decernare a premiilor Oscar a avut loc în 1929, la Hotelul Hollywood Roosevelt din Los Angeles. În acea seară, au fost premiate doar 12 categorii și ceremonia a durat doar 15 minute, spre deosebire de ceremoniile din prezent care durează până la câteva ore.
Statueta Oscar a fost proiectată de artistul Cedric Gibbons și sculptorul George Stanley. Designul său a fost inspirat din figura unui cavaler medieval și a rămas neschimbat de-a lungul anilor.
Emil Jannings a primit primul Oscar în 1929 pentru rolurile din The Las Command și The Way of All Flesh, pentru care a fost desemna cel mai bun actor. Artistul cu origini germane și elvețiene, rămâne până în prezent primul și singurul german care a câștigat la această categorie. Jannings, care a murit în 1950 din cauza cancerului la ficat, nu a mai primit niciun alt premiu din partea Academiei. În acest moment, statueta lui se află expusă la Muzeul Filmului și Televiziunii din Berlin, potrivit sportskeeda.com.
Cel mai așteptat eveniment din lumea filmului va avea loc pe 10 martie, la Los Angeles, iar Jimmy Kimmel va fi cel care va prezenta cea de-a 96-a gală de decernare a premiilor Oscar. Savurează filme pe gustul tău, cu Pepsi! și vezi decernarea premiilor Oscar 2024, dumnică noapte, în direct pe VOYO.
Sursă foto: Getty Images
Vezi și: