• PRO TV
  • Simona Halep, primul mesaj, după ce a scăpat definitiv de suspendare. Tenismena va reveni pe teren în curând: „Mă alătur circuitului”

Simona Halep, primul mesaj, după ce a scăpat definitiv de suspendare. Tenismena va reveni pe teren în curând: „Mă alătur circuitului”

Simona Halep, primul mesaj, după ce a scăpat definitiv de suspendare. Tenismena va reveni pe teren în curând: „Mă alătur circuitului”

Ieri, 5 martie, Simona Halep a primit vestea pe care o aștepta de un an și jumătate. Sportiva a scăpat definitiv de suspendare și poate reveni pe teren, în orice moment.

Gallery

Simona Halep a avut prima reacție în mediul online, la doar câteva ore de când TAS a anunțat că nu este vinovată de dopaj. Suspendarea acesteia a fost redusă de la patru ani la nouă luni, ea fiind, deja, în afara terenului de un an și jumătate.

Simona Halep, mesaj de mulțumire, după reducerea suspendării

De când nu i s-a mai permis să intre pe teren, Simona Halep a anunțat că va face tot ceea ce îi stă în putință, pentru a-și demonstra nevinovăția. În toamnă, aceasta primise o suspendare de patru ani, ceea ce putea reprezenta finalul carierei sale.

TAS a analizat toate dovezile aduse de sportivă și a concluzionat că nu este vinovată, suspendarea fiind ridicată. După câteva ore de când anunțul a fost făcut public, Simona Halep și-a exprimat bucuria, pe rețelele de socializare.

„Ziua de astăzi este marcată de un moment esențial, când tribunalul și-a pronunțat verdictul, confirmând poziția mea și aducând claritate acestui capitol:

(1) Într-o hotărâre unanimă, tribunalul a înlăturat orice abatere privind acuzațiile de dopaj.

(2) De asemenea, s-a stabilit în unanimitate că incidentul nefericit al testului pozitiv la roxadustat a rezultat din contaminarea accidentală a suplimentului, ceea ce a condus la o sancțiune redusă de nouă luni.

(3) În plus, tribunalul a solicitat ITIA să mă despăgubească cu 20.000 CHF În mijlocul acestei călătorii provocatoare, credința mea neclintită în integritatea adevărului și în principiile dreptății a fost călăuza mea.

În ciuda faptului că m-am confruntat cu acuzații descurajante și o opoziție formidabilă, starea mea a fost ancorată în convingerea mea neclintită de a fi un sportiv curat. Această încercare a fost o dovadă a rezistenței, iar triumful adevărului este o justificare dulce-amăruie care, deși amânată, este extrem de îmbucurătoare.

Îmi exprim sincera recunoștință echipei mele juridice, a cărei credință fermă și dăruire excepțională au fost esențiale în depășirea acestei perioade tulburi. În egală măsură, sponsorii mei, fanii fideli și câțiva concurenți au fost pilonii mei de susținere, oferindu-mi sprijin și solidaritate neclintită. Sprijinul copleșitor din partea atâtor români mi-a întărit hotărârea, permițându-mi să susțin această cauză până la o concluzie pe bună dreptate și onorabilă. Aștept cu nerăbdare să întorc această pagină și să mă alătur circuitului cu o vigoare reînnoită și un spirit revigorat. Cu dragoste și recunoștință, Simona”, a fost mesajul postat de Simona Halep, pe contul ei de Instagram.

Simona Halep a dat în judecată compania care a produs suplimentul contaminat

Înainte de a primit verdictul de la TAS, sportiva a mai făcut un pas important. Simona Halep a dat în judecată compania canadiană care a produs suplimentul contaminat și a cerut daune în valoare de zece milioane de euro.

Simona Halep a precizat că niciodată nu s-a dopat și că întreaga ei carieră a avut de suferit din cauza afirmațiilor false ale companiei, conform cărora, suplimentele erau legale.

 

Sursa foto: Instagram, Getty Images

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni