• PRO TV
  • Simulare BAC 2024. Cuvântul care le-a dat bătăi de cap elevilor, la proba de Limba română. A fost căutat pe Dexonline de 726.662 de ori!

Simulare BAC 2024. Cuvântul care le-a dat bătăi de cap elevilor, la proba de Limba română. A fost căutat pe Dexonline de 726.662 de ori!

Simulare BAC 2024. Cuvântul care le-a dat bătăi de cap elevilor, la proba de Limba română. A fost căutat pe Dexonline de 726.662 de ori!

O postare Dexonline arată că mulți elevi, care au susținut ieri proba la Limba română, pentru simularea BAC 2024, au avut probleme cu un cuvânt aparent ușor. Acesta a fost căutat febril pe net înainte și chiar în timpul examenului.

Simularea examenului de Bacalaureat a început, luni, cu proba la Limba și literatura română. Căutările pe Google au arătat că un cuvânt anume le-a dat în mod deosebit bătăi de cap elevilor.
Elevii par să se fi împotmolit în cuvântul „sforțări”, căruia trebuia să-i găsească un sinonim. Termenul a fost căutat, până la această oră, de peste 720.000 de ori.

„După cum se vede, azi am avut o simulare plină de… sforțări!
Cum tot românul știe că cine se scoală de dimineață departe ajunge, căutările termenului „sforțare” au început imediat după miezul nopții, până la ora începerii examenului depășindu-se media zilnică a ultimelor luni. Între 9 și 11 au fost aproape 300 de căutări!

Între 11 și 12 au fost aproape 3000 de căutări, dar presupunem că după ora 11 elevii au avut voie să iasă din sălile de examen”, se arată într-o postare a Dexonline de pe Facebook.


Potrivit Dexonline, a sforța înseamnă „a face, a depune un efort fizic sau intelectual; a se opinti, a se sili, a se strădui”.

Foto: Shutterstock

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni