• PRO TV
  • Oscar 2024. 17 lucruri pe care nu le știai despre cei care își dispută statuetele de aur VIDEO

Oscar 2024. 17 lucruri pe care nu le știai despre cei care își dispută statuetele de aur VIDEO

Oscar 2024. 17 lucruri pe care nu le știai despre cei care își dispută statuetele de aur  VIDEO

Pe data de 10 martie, lumea cinematografiei se pregătește pentru una dintre cele mai prestigioase ceremonii ale anului: a 96-a ediție a Premiilor Oscar, ce va avea loc în Los Angeles.

Premiile OSCAR sunt LIVE pe VOYO!

Cei mai mari actori de la Hollywood își dau întâlnire cu ocazia galei Oscar 2024, iar tu ai șansa de a vedea live momentele pe care le va comenta tot globul. Urmărește live premiile Oscar 2024! Voyo transmite online, în exclusivitate pentru România, gala Oscar 2024, pe 11 martie, dimineața, de la ora 1:00.

Pentru că îți place să savurezi filme pe gustul tău, cu Pepsi, urmărește evenimentul și află primul care sunt marii câștigători din acest an.

Iată câteva curiozități despre nominalizații la OSCAR 2024!

OSCAR 2024: Află cele mai interesante lucruri care merită cunoscute despre nominalizații la Premiile Oscar din acest an: 

- Vedeta nativ-americană Lily Gladstone, din "Killers of the Flower Moon", a devenit prima indigenă nominalizată la categoria „Cea mai bună actriță”.

Lily Gladstone a câştigat Globul de Aur pentru cea mai bună actriţă într-un film-dramă cu rolul din "Killers of the Flower Moon", în cadrul celei de-a 81-a gale a premiilor Globurile de Aur.
Acesta este primul Glob de Aur din cariera actriţei, aflată şi la prima nominalizare.

- De la filme queer precum Barbie și Rustin, nominalizările celei de-a 96-a ediții a Premiilor Academiei Americane de Film aduc în prim-plan mai multe producții LGBTQ+ din ultimul an.

Actorul gay, Colmon Domingo primește prima nominalizare la categoria "Cel mai bun actor în rol principal" pentru interpretarea sa impresionantă în rolul liderului drepturilor civile și LGBTQ+, Bayard Rustin. Colmon Domingo, care este de origine belizeană și guatemaleză, este primul afro-latino care a câștigat o nominalizare ca actor principal.

Annette Bening primește a patra sa nominalizare la Oscar pentru Cea mai bună actriță în rol principal pentru portretizarea înotătoarei lesbiene pe distanțe lungi Diana Nyad în pelicula „Nyad”, iar partenera ei de scenă, Jodie Foster, este nominalizată la Cea mai bună actriță în rol secundar.
Tot o premieră este și faptul că Jodie Foster joacă primul ei rol de lesbiană.

- Este pentru prima oară când doi actori-producători: Bradley Cooper ("Maestro") și Emma Stone ("Poor Things") sunt nominalizați atât pentru categoriile Cel mai bun actor/actrița, cât și pentru "Cel mai bun film".

- O altă premieră constă în faptul că două filme străine - „Anatomy of a Fall” și „The Zone of Interest” - au fost nominalizate pentru cel mai bun film în același an.

- Pentru prima dată trei regizoare au primit nominalizări pentru cel mai bun film: Justine Triet (“Anatomy of a Fall”), Greta Gerwig (“Barbie”) și Celine Song (“Past Lives”). Din acest punct de vedere, Greta Gerwig este singurul regizor care a avut vreodată primele trei pelicule de lungmetraj („Lady Bird”, „Little Women”, „Barbie”) nominalizate pentru cel mai bun film.

- Neil Corbould a primit în acest an trei nominalizări la categoria Cele mai bune efecte vizuale pentru munca sa din: “Mission: Impossible — Dead Reckoning Part One,” “Napoleon” și “The Creator.”

- Thelma Schoonmaker, colaboratoare a lui Martin Scorsese, a câștigat a noua nominalizare pentru Montaj cu filmul Killers of the Flower Moon.

-“The Zone of Interest” este al nouălea film străin nominalizat atât la categoria Cel mai bun film, cât și Cel mai bun film internațional. Alte astfel de nominalizări duble au inclus „Z” (1969), „Life Is Beautiful” (1998), „Parasite” (2019) și „Drive My Car” (2021).

- Pentru participarea sa la „Maestro”, Steven Spielberg a adunat a 13-a nominalizare pentru Cel mai bun film, un record pentru un producător individual.

- Datorită dramei epice „Killers of the Flower Moon”, Martin Scorsese devine cel mai nominalizat regizor de film din toate timpurile, cu 10 nominalizări. El îl depășește pe vechiul său prieten Spielberg, care acum ocupă locul al doilea la categorie, cu nouă nominalizări.

Martin Scorsese l-a depășit pe Steven Spielberg la capitolul nominalizări pentru cel mai bun regizor la Premiile Oscar, grație noului film „Killers of the Flower Moon”, drama sa istorică de trei ore și jumătate care spune povestea reală a unui șir de decese misterioase care au afectat Națiunea Osange după ce pe pământul lor a fost descoperit petrol. Această nouă producție, care a avut premiera la Festivalul de Film de la Cannes în prezența lui Leondardo DiCaprio și a lui Robert De Niro, i-a adus cea de-a zecea nominalizare.

Până la această nouă nominalizare, Martin Scorsese și Steven Spielberg erau la egalitate, cu câte 9 nominalizări fiecare. Scorsese fusese nominalizat anterior pentru filmele „Raging Bull”, „The Last Temptation of Christ”, „Goodfellas”, „Gangs of New York”, „The Aviator”, „The Departed”, „Hugo”, „The Wolf of Wall Street” și „The Irishman”.

- Compozitorul de legendă John Williams a adus ultimului film Indiana Jones and the Dial of Destiny singura sa nominalizare la Oscarurile din 2024. Compozitorul și-a bătut propriul record, ajungând astfel la 54 de nominalizări pentru Cea mai bună coloană sonoră.

Diane Warren, eterna nominalizată la Oscar, a intrat şi anul acesta în cursa pentru marele trofeu cu piesa "The Fire Inside" din “Flamin' Hot”. Aceasta este cea de-a 15-a ei nominalizare pentru Cel mai bun cântec original, doar cinci compozitori reuşind această performanţă.

Vârsta e doar un număr

-  La 81 de ani, Martin Scorsese devine cel mai în vârstă regizor nominalizat la Oscar, depășindu-l pe fostul deținător al titlului John Huston, care avea 79 de ani când a fost nominalizat în 1986 pentru „Prizzi’s Honor”.

- Compozitorul John Williams, în vârstă de 91 de ani, este cel mai în vârstă nominalizat care a concurat vreodată pentru un Oscar, doborând recordul pe care l-a stabilit anul trecut când, la 90 de ani, a fost selectat pentru munca sa din „The Fabelmans”.

- Nominalizarea lui Robert De Niro pentru „Killers of the Flower Moon” marchează cea mai lungă perioadă între prima și cea mai recentă nominalizare: 49 de ani. Nominarea sa inițială a fost în 1975 pentru „Nașul, partea a II-a”). Acum o depășește pe Katharine Hepburn, a cărei durată de la primul până la ultimul Oscar a fost de 48 de ani.

- Nominalizarea lui Jodie Foster pentru „Nyad”, prima ca actriță în rol secundar de la „Taxi Driver” în urmă cu 47 de ani, este cea mai lungă perioadă care a avut loc între două nominalizări la aceeași categorie.

- Sandra Hüller, vedeta nominalizată pentru cel mai bun film „Anatomy of a Fall”, este prima actriță de origine germană care a câștigat o nominalizare în 86 de ani. Ultimul? Luise Rainer în 1938 pentru „The Good Earth”.

Foto Imago

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni