Regizorul Bobby Bărbăcioru si Vent D’Est aduc la viață un lungmetraj remarcabil, inspirat din scurtmetrajul „Remisivir” premiat cu Remi Gold la World-Fest Houston. Pe 29 februarie, filmul „2020” a avut avanpremiera la Paris, la Grand Rex, cel mai mare cinematograf din Europa, ce marchează istoria culturală a Parisului cu evenimente legendare.
Gallery
Filmul regizorului Bobby Bărbăcioru este un testimonial, care amintește despre începutul unei ere contradictorii și iraționale pe care am trăit-o cu toții.
Avanpremiera de la Paris a rulat cu sala plină și a avut un succes neașteptat. Echipa Vent D’Est Films alături de actori, invitați si personalități din lumea mondenă, s-au bucurat de o seară vibrantă plină de râsete pe cinste. Irina Margareta Nistor a fost invitatul special al serii în calitate de ambasador și prezentator al filmului “2020” , însoțită de oameni de cultura, susținători ai artei precum Simona Miculescu (UNESCO) și creatoarele de conținut precum Roxana Erdei sau Carmen Nișcov. . Aceasta este prima comedie neagră românească de impact social cu premiera internațională în două capitale europene, reprezentând un eveniment de prestigiu ce a propulsat cinematografia românească la nivel internațional.
„2020”, celebrează umorul inerent românesc, evidențiind talentul de a râde în fața marilor provocări istorice într-o poveste ce reflectă spiritul nostru de supraviețuire și reinventare în vremuri critice. Filmul aduce în prim plan umorul balcanic revigorant și persiflant, ilustrând capacitatea de autoironie a românului de a râde de sine în situații limită. Nu în ultimul rând, filmul vorbește despre fragilitate și vulnerabilitate umană, tratate într-o cheie vibrantă, cu accente tragicomice.
La granița dintre comedie neagră și dramă absurdă cu accente burlești și chiar suprarealiste, filmul „2020” te introduce în povestea plină de aventuri a lui Max și Gelu. Doi români descurcăreți, reveniți în țară în primele zile ale pandemiei, declanșând un vârtej amuzant și intrigant. Filmul oferă o satiră captivantă și amuzantă, abordând aspecte surprinzătoare ale pandemiei. Metaforele subtile, precum călătoria la rădăcini în fața amenințării globale, aduc adâncime narativului. Modul în care personajele se adaptează pandemiei reflectă eforturile noastre de supraviețuire. "2020" explorează repercusiunile izolării prin relații interpersonale și gestionarea emoțiilor, oferind o oglindă asupra luptelor umane în fața adversității. În ansamblu, filmul nu este doar o comedie, ci și o explorare profundă a condiției umane în timpul pandemiei, invitând la reflectare și găsirea luminii în întuneric. Restul rămâne istorie într-un film ce te captivează și te va ține pe ’muchie de scaun’.
„2020” este o mărturie întunecată a acestei ere post-adevăr în care trăim și murim. O cronică plină de umor asupra puterii mass-media și a consecințelor dezinformării și conspirațiilor, chiar și de la prieteni bine intenționați și familie. Până la un punct, Max și Gelu reprezintă omul obișnuit, din orice parte a planetei, încercând să dea sens lumii cuprinse de pandemie. Iar după, filmul (anul 2020) o ia complet razna. Pentru a o cita pe Anaïs Nin, nu vedem lucrurile așa cum sunt, ci le vedem așa cum suntem", declară regizorul Bobby Bărbăcioru despre filmul său.
Filmul "2020" va ajunge în avanpremieră și la București pe 6 martie, iar pe 15 martie va fi lansarea oficială, marcând astfel debutul oficial al filmului într-un cadru elegant și exclusivist.