• PRO TV
  • Cazul Madeleine McCann, fetița dispărută în urmă cu 17 ani. Ce detalii au ieșit la iveală despre principalul suspect Christian Brueckner și planul său diabolic

Cazul Madeleine McCann, fetița dispărută în urmă cu 17 ani. Ce detalii au ieșit la iveală despre principalul suspect Christian Brueckner și planul său diabolic

Cazul Madeleine McCann, fetița dispărută în urmă cu 17 ani. Ce detalii au ieșit la iveală despre principalul suspect Christian Brueckner și planul său diabolic

Madeleine McCann a dispărut în 2007, la vârsta de 3 ani, în timp ce era cu părinții ei în vacanță în Praia da Luz, Portugalia. Kate și Gerry McCann și-au văzut ultima oară fetița în 3 mai 2007, în timp ce dormea în resortul din Praia da Luz, regiunea Algarve. Părinții lui Maddie luau masa la restaurantul resortului când micuța a dispărut.

Gallery

Cazul Madeleine McCann a impresionat o lume întreagă, iar părinții speră și acum că o vor găsi în viață. Au urmat ani de căutări și o listă interminabilă de suspecți. Până în prezent, anchetatorii nu au aflat ce s-a întâmplat cu fata și niciun suspect nu a fost condamnat.

În urmă cu patru ani, polițiștii au ajuns pe urmele lui Christian Brueckner, care este principalul suspect în cazul dispariției lui Madeleine McCann.

Germanul în vârstă de 47 de ani este încarcerat în prezent, însă pentru o înfracțiune care nu are legătură cu cazul McCann. Bărbatul este închis într-un penitenciar din Germania pentru că a violat o bătrână de 72 de ani, în anul 2005, în aceeași zonă în care a dispărut și Madeleine. Iar acuzațiile la adresa lui Brueckner nu se opresc aici. Acesta are pe numele său trei capete de acuzare de viol și două de abuz sexual asupra copiilor.

Procurorul de caz din Portugalia a declarat că există mai multe dovezi care îl incriminează pe Brueckner, inclusiv înregistrările de pe telefonul mobil care arată că se afla în zona Praia de Luz în momentul în care fetița a fost dată dispărută. Suspectul a negat orice implicare în acest caz.

Suspectul principal a lucrat în aceeași stațiune din care a dispărut fetița

Jurnaliștii de la Daily Mail au scris pe larg despre cazul fetiței și principalul suspect în cazul dispariției.

Suspectul principal în cazul dispariției lui Madeleine McCann a lucrat în aceeași stațiune din Algarve din care aceasta a dispărut în 2007.

Potrivit expatriatului britanic Ken Ralphs, care l-a cunoscut pe Christian Brueckner la vremea respectivă prin intermediul unor cunoștințe, suspectul lucra ca și casier la barul de tapas Ocean Club, frecventat de Kate și Gerry McCann, părinții Madeleinei.

Ralphs susține că Brueckner a complotat împreună cu un alt bărbat pentru a răpi o fată, pe care să vândă apoi unui cuplu care nu putea avea copii, scrie Daily Mail.

Bărbatul de 59 de ani crede că cei doi și-au dus planul la bun sfârșit și au răpit-o pe Madeleine din camera de hotel a familiei sale în acea noapte fatidică din mai 2007, în timp ce Kate și Gerry se aflau în restaurantul Ocean Club cu grupul lor de prieteni.

Cu toate acestea, Ralphs a declarat pentru Daily Mail că bănuiește că Brueckner și complicele său au renunțat la tranzacție când au văzut mediatizarea excesivă a cazului. Chipul micuței cu ochii ei expresivi apărea la toate canalele de știri, în toate ziarele, iar pozele ei erau lipite la fiecare colț de stradă. Celor doi le-ar fi fost imposibil să o vândă pe fetiță.

Ralphs, care a părăsit Marea Britanie în 2004, spune că a mers la poliție atât în Marea Britanie, cât și în Portugalia, imediat după dispariția Madeleinei, și din nou când Brueckner a fost numit oficial suspect în 2020.

În ambele țări, el spune că a povestit poliției despre presupusul complot al lui Brueckner, dar și despre faptul că acesta era angajat la restaurantul la care părinții lui Madeleine au luat masa.

De atunci, Ralphs spune că a primit relatări contradictorii din partea poliției din ambele țări cu privire la faptul dacă informațiile pe care le-a furnizat au fost investigate. După 13 ani de investigații, Brueckner a fost numit de procurorii germani în 2020 drept principalul suspect în celebrul caz al fetei dispărute.

Principalul suspect, adus în fața magistraților pentru acuzații de viol

Acesta a apărut recent în fața instanței din Germania. La tribunal, germanul a fost așteptat de presă, fiind prima dată când apare în public de când numele său a fost legat de cazul Madeleine McCann.

Înainte de proces, Brueckner a respins acuzațiile care i se aduc ca fiind „absurde”, declarând unui tabloid britanic: „Sper că vor găsi în curând răspunsuri la întrebările lor”.

Procesul lui Brueckner se va axa pe infracțiunile sexuale pe care acesta le-ar fi comis între 2000 și 2017 în Portugalia. Acuzațiile nu au legătură cu cazul McCann, în care este suspect, dar nu a fost inculpat.

În prezent, Brueckner ispășește o pedeapsă de șapte ani de închisoare pentru un viol pe care l-a comis în Portugalia în 2005.

Fotografii: Getty Images

 

 

 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni