• PRO TV
  • Amy Schumer suferă de o boală provocată de excesul de cortizol. Actrița, ridiculizată că are fața prea umflată

Amy Schumer suferă de o boală provocată de excesul de cortizol. Actrița, ridiculizată că are fața prea umflată

Amy Schumer suferă de o boală provocată de excesul de cortizol. Actrița, ridiculizată că are fața prea umflată

Actriţa Amy Schumer a uimit cu ultimele sale apariții tv. Vedeta a părut schimbată la chip, iar fanii au reacționat imediat.

Comedianta a fost ridiculizată și criticată de telespectatori după ce au observat că fața ei arată mai rotunjită.

În urma comentariilor răutăcioase, Amy Schumer a dezvăluit că suferă de sindromul Cushing, o boală provocată de excesul de cortizol. Actrița a spus că afecţiunea ei a fost cauzată de administrarea de injecţii cu steroizi în doze mari. Ea spune că acum se simte "renăscută" după diagnosticul ei şi, deşi unele forme de Cushing pot fi fatale, ea are un tip care "se va rezolva de la sine".

Amy Schumer a mai dezvăluit, într-un interviu recent cu bloggerul Jessica Yellin, că suferă de endometrioză, o afecţiune adesea dureroasă în care ţesutul asemănător cu cel din interiorul uterului creşte în afara acestuia. Vedeta a suferit o intervenţie chirurgicală pentru această afecţiune.

Ce este boala Cushing și cum se manifestă

Sindromul Cushing apare atunci când organismul secretă prea mult cortizol. Simptomele acestei afecţiuni, care poate fi cauzată de administrarea unor medicamente numite glucocorticoizi sau corticosteroizi, pot include o faţă rotunjită, vergeturi roz sau mov pe piele şi o cocoaşă grasă între umeri.

Sindromul Cushing poate duce, de asemenea, la hipertensiune arterială, pierderi osoase și, uneori, diabet de tip 2.

Stabilirea diagnosticului de boală Cushing poate fi un proces dificil și de durată. Semnele afecțiunii pot fi recunoscute însă de un medic endocrinolog, de aceea, persoanele care se confruntă cu o creștere inexplicabilă în greutate, cu depunere de grăsime mai ales în zona feței, a abdomenului și a spatelui, cu apariția de vergeturi și acnee, ar trebui să se programeze cât mai repede la o consultație.

Alte vedete, precum Miley Cyrus, Cameron Diaz și Jennifer Anniston suferă de acest sindrom.

Foto Imago

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni