• PRO TV
  • Un scriitor decorat de Iohannis, reclamat de vecini că are prea multe cărți în casă: Se prăbușește blocul - FOTO

Un scriitor decorat de Iohannis, reclamat de vecini că are prea multe cărți în casă: Se prăbușește blocul - FOTO

Un scriitor decorat de Iohannis, reclamat de vecini că are prea multe cărți în casă: Se prăbușește blocul - FOTO

Caz bizar la Deva. Scriitorul hunedorean Daniel I. Iancu a fost reclamat de vecinii săi la Asociația de proprietari din cauza cărților pe care le deține în casă.

Vecinii se tem că, din cauza volumelor pe care scriitorul le are în bibliotecă, blocul s-ar putea prăbuși. Daniel I. Iancu locuiește la etajul patru al unui bloc din Deva (Hunedoara).

Daniel Iancu, istoric, cercetător și scriitor din Deva, povestește că a fost reclamat de vecinii săi de bloc că are prea multe cărți.

„Am fost reclamat de către vecini, la Asociația de proprietari, că am prea multe cărți… și s-ar putea prăbuși blocul din cauza cărților mele!”, spune scriitorul hunedorean Daniel I. Iancu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Cum era de așteptat, mesajul a primit numeroase comentarii amuzante. El i-a asigurat pe cei care au comentat la postare că nu glumește și că reclamația la Asociația de Proprietari există.

„Ar fi amuzant dacă nu ar fi adevărat”, a scris Daniel Iancu într-un răspuns la un comentariu.

Știrea cu reclamația bizară a devenit virală și ajuns chiar și peste hotare - în USA News Today.

Cine este Daniel I. Iancu

În octombrie 2022, Daniel Iancu a primit din partea președintelui României, Klaus Iohannis, Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri”, conferită unor personalități și instituții din domeniul cultural.

Daniel I. Iancu este autor al mai multor volume de istorie și reportaj: „Historii aleatorii”, Cluj-Napoca, 2015, „Sate la marginea lumii. Arhitectură tradițională din județul Hunedoara”, Cluj-Napoca, 2015, „Prin Europa în vreme de război… Amintirile mele din Răsboiul Mondial 1914-1919”. 100 de fotografii din albumul căpitanului Valeriu Pascu (în colaborare cu Georgeta Deju)”, Cluj-Napoca, 2018, „Sate la marginea lumii. Arhitectură tradițională din județul Hunedoara / Villages at the edge of the world”, Cluj-Napoca, 2018.

Românii, pe ultimul loc în Uniunea Europeană la consumul de carte

Ultimele date ale INS arată că 11 milioane de români nu au citit nicio carte în ultimul an. Printre motivele principale se numără faptul că nu au timp sau nu sunt interesați de lectură.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni