• PRO TV
  • (P) 5 beneficii extrasalariale atractive care cresc loialitatea angajatilor

(P) 5 beneficii extrasalariale atractive care cresc loialitatea angajatilor

(P) 5 beneficii extrasalariale atractive care cresc loialitatea angajatilor

Satisfacția angajaților este extrem de importantă pentru a spori productivitatea acestora. Mai mult, odată cu elaborarea și implementarea unei politici de beneficii și compensații, creezi un diferențiator competitiv care ajută atât la retenția angajaților prezenți în companie, cât și la atragerea noilor talente.

Descoperă care sunt tendințele cu privire la beneficii în anul 2024 și ce tipuri de beneficii mențin profesioniștii motivați.

Iată 5 principale beneficii extrasalariale apreciate de angajați în 2024:

1. Al treisprezecelea salariu

Printre cele mai valorizate beneficii în rândul angajaților este, fără îndoială, al treisprezecelea salariu. Deși este considerat ca un bonus, este foarte apreciat de salariații care îl primesc, de regulă, în luna decembrie sau vara, când pleacă în vacanța mult așteptată.

2. Cardurile de masă și cardurile cadou

Companiile continuă să țină cont de nevoile angajaților și nu au omis din bugetele din 2024 beneficiile tradiționale. Mulți angajați consideră că voucherele de transport, cardurile de masă și cardurile cadou nu ar trebui să lipsească din pachetele salariale oferite de angajatori. Chiar dacă începând cu ianuarie 2024 s-a introdus o nouă taxă pe tichetele de masă, respectiv plata CASS, valoarea acestora este constant indexată, iar companiile continuă să includă în ofertele de muncă acest beneficiu cu deductibilitate fiscală pentru angajator. Cardul cadou este un alt beneficiu atractiv pentru tinerele talente. Cu un card cadou Pluxee îi oferi fiecărui angajat oportunitatea de a alege ceea ce își dorește să achiziționeze, pe cardul cadou oferit, angajatorul având posibilitatea de a încărca o anumită sumă.

3. Bonusurile de performanță

În gama beneficiilor esențiale pentru a atrage și reține angajații calificați intră și bonusurile de performanță. Implementat corect, un plan de bonusare reprezintă un instrument eficient atât pentru motivarea angajaților, cât și pentru succesul companiei. Odată ce ai setat obiectivele companiei și le-ai integrat în planurile de carieră ale angajaților, nu-ți rămâne decât să evaluezi periodic performanțele salariaților, pe baza criteriilor stabilite și să le acorzi bonusurile de performanță.

4. Programe flexibile și de lucru la distanță

Munca la distanță a fost un subiect controversat după pandemie, însă, implementarea unor formule de lucru flexibile, care combină mersul la birou cu zilele de muncă remote este o modalitate excelentă de a deveni atractiv pe piața muncii. Acest beneficiu apreciat de mulți specialiști și profesioniști crește implicarea echipelor și îmbunătățește viața personală și profesională a angajaților.

5. Beneficii pentru sănătate

Sănătatea este asociată cu bunăstarea lucrătorilor. Pentru a-și ajuta angajații să suporte costurile tot mai mari cu serviciile medicale, companiile le oferă acestora abonamente sau pachete care includ o gamă complexă de analize pentru prevenție sau diagnostic. Aceste asigurări medicale se află în topul celor mai frecvente beneficii extrasalariale oferite de angajatori.

Dacă vrei să crești loialitatea angajaților tăi trebuie să le oferi beneficii inovatoare și atractive. Pe lângă faptul că poate crește gradul de retenție al salariaților, un pachet atractiv de beneficii extrasalariale promovează un mediu de lucru productiv și sănătos.

Poză de Fauxels pe Pexels.com

*Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni