• PRO TV
  • Mama lui Alexei Navalnîi cere disperată trupul fiului ei "pentru o înmormântare corectă": Fac apel la tine, Vladimir Putin! VIDEO

Mama lui Alexei Navalnîi cere disperată trupul fiului ei "pentru o înmormântare corectă": Fac apel la tine, Vladimir Putin! VIDEO

Mama lui Alexei Navalnîi cere disperată trupul fiului ei "pentru o înmormântare corectă": Fac apel la tine, Vladimir Putin! VIDEO

Liudmila Navalnaia, mama lui Alexei Navalnîi, îi cere lui Vladimir Putin să-i predea trupul fiului său pentru a putea fi înmormântat demn.

Până în prezent nu se cunoaște cu exactitate cauza morții disidentului rus Alexei Navalnîi și nici unde se află cadavrul.

De la moartea sa, anunţată pe 16 februarie, mama şi un avocat al lui Aleksei Navalnîi caută să aibă acces la trupul său neînsufleţit.

Potrivit echipei opozantului, anchetatorii ruşi au afirmat că nu vor preda trupul său mai devreme de cel puţin 14 zile, după finalizarea "expertizei".  Argumentând că sunt în curs proceduri medico-legale, autorităţile ruse au refuzat până acum să predea corpul familiei, chiar dacă susţinătorii săi consideră că regimul rus caută să acopere o crimă.

Liudmila Navalnaia a transmis un mesaj video, care ar fi fost înregistrat în apropierea penitenciarului IK-3 "Lupul Polar", unde Navalnîi a murit: "În spatele meu se află colonia IK-3 „Lupul polar” în care pe 16 februarie a murit fiul meu, Alexei Navalnîi. Deja e a cincea zi și nu pot să îl văd. Mie nu îmi dau corpul lui și nici nu îmi zic unde se află el. Mă adresez dumneavoastră, Vladimir Putin. Soluționarea acestei întrebări depinde doar de dumneavoastră. Lăsați-mă, în sfârșit, să-mi văd fiul! Cer ca imediat să mi se dea corpul lui Alexei pentru ca să îl pot îngropa omenește."

Liderul de la Kremlin nu a reacționat deocamdată. În schimb, l-a promovat pe adjunctul șefului administrației penitenciarelor din Rusia la gradul de general-colonel. Familia lui Navalnîi îl acuză pe Vladimir Putin că l-a ucis pe opozant în închisoare prin otrăvire și că acum se încearcă ascunderea urmelor.

Rusia l-a pus pe fratele lui Aleksei Navalnîi pe lista persoanelor căutate

Oleg Navalnîi a fost plasat pe lista persoanelor căutate de Rusia, după ce autoritățile au deschis un nou dosar penal pe numele său. În 2021, fratele lui Aleksei Navalnîi a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru încălcarea restricțiilor COVID-19.

În același an, Oleg Navalnîi a fost acuzat că a făcut apel la ruși să participe la un miting pentru fratele său. El a călătorit în Cipru în 2021 și nu s-a mai întors în Rusia.

Captură video

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni