• PRO TV
  • Ce face Vladimir Putin în timp ce toți se întreabă cum a murit Alexei Navalnîi

Ce face Vladimir Putin în timp ce toți se întreabă cum a murit Alexei Navalnîi

Ce face Vladimir Putin în timp ce toți se întreabă cum a murit Alexei Navalnîi

Au trecut patru zile de la moartea lui Alexei Navalnîi, dar familia sa încă nu a reușit să-l vadă. În tot acest timp, Kremlinul a oferit informații vagi despre acest caz, iar Vladimir Putin și-a văzut de întâlnirile lui oficiale și de vizitele programate. Mai mult, președintele Rusiei i-a făcut cadou o mașină lui Kim Jong Un, liderul suprem al Coreei de Nord.

În cazul lui Alexei Navalnîi, a cărui deces a fost anunțat în data de 16 februarie, anchetatorii le-au spus avocaților și mamei lui că urmează o „analiză toxicologică”, astfel încât vor putea primi corpul abia după 14 zile

Moartea celui mai mare inamic al lui Putin este privită, pe plan internațional, drept ”crimă”. Informațiile oficiale venite din partea autorităților din Rusia sunt puse la îndoială de către apropiații lui Navalnîi. Inițial, autoritățile de la Kremlin au spus că Navalnîi ”a colapsat și a murit”, în urma unui cheag de sânge ajuns la inimă, pentru ca mai apoi să pronunțe ”sindromul morții subite”. 

Pierderea lui Navalnîi a stârnit proteste în multe țări europene, dar și la Moscova. Rușii au protestat în tăcere, de frica polițiștilor. Forțele de ordine i-au avertizat pe locuitorii capitalei ruse împotriva oricăror demonstraţii „neautorizate” după anunţul morţii lui Aleksei Navalnîi.

Ce a făcut Vladimir Putin în ziua când a murit Alexei Navalnîi

În data de 16 februarie, Vladimir Putin s-a aflat în orașul Celeabinsk, unde s-a întâlnit cu lucrători de la uzine și cu studenți (nr.viitori ingineri), potrivit unui comunicat oficial publicat pe site-ul administrației. Președintele rus a purtat o conversație degajată cu tinerii, întrebându-i despre planurile lor (vezi galeria foto de mai jos). În timp ce unii încercau să schițeze un zâmbet, alții erau păreau triști și îngândurați. 

Gallery

În data de 19 februarie, Vladimir Putin i-a acordat gradul special de general-colonel prim-directorului adjunct al Serviciului Federal al Penitenciarelor din Rusia (FSIN) după moartea lui Alexei Navalnîi în colonia penală din Siberia, potrivit moscowtimes.ru.

În data de 20 februarie, secretarul de presă al șefului statului rus Dmitri Peskov a anunțat că Vladimir Putin i-a făcut cadou o mașină lui Kim Jong Un, liderul suprem al Coreei de Nord, scrie kommersant.ru. Este vorba de un automobil marca Aurus (nr. produs de Rusia), care i-a plăcut foarte mult liderului nord-coreean, când s-a întâlnit cu Putin în septembrie 2023. „Când liderul RPDC a fost la cosmodromul Vostochny, s-a uitat la această mașină, Putin i-a arătat-o ​​personal. Lui i-a plăcut această mașină, așa că s-a luat decizia (de a o face cadou – Kommersant)”, a spus reprezentantul Kremlinului în cadrul unui briefing.

Declarația lui Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președinției ruse, privind acuzațiile aduse lui Putin

Astăzi, 20 februarie, a venit prima reacție din partea Kremlinului după ce soția lui Alexei Navalnîi l-a acuzat direct pe președintele rus de moartea disidentului.

„Acuzațiile conform cărora președintele rus Vladimir Putin ar fi implicat în moartea lui Alexei Navalnîi sunt absolut nefondate și foarte urâte. Dar având în vedere că Iulia Navalnaia a rămas văduvă acum câteva zile, las acest lucru fără comentarii",  a declarat secretarul de presă al șefului statului rus Dmitri Peskov.

Reprezentantului de la Kremlin i s-a cerut, de asemenea, să comenteze cuvintele lui Navalnaia, potrivit cărora corpul soțului ei ar putea să nu fie dat rudelor din cauza dorinței de a ascunde urmele unei otrăviri. „Ca să fiu sincer, nu sunt familiarizat cu acest discurs. Chiar dacă conținea astfel de cuvinte, atunci, din nou, acestea nu sunt altceva decât acuzații nefondate. Pentru că nu sunt susținute de nimic, nu sunt confirmate”, a spus Peskov, potrivit agenției tass.ru

Sursă foto: Getty Images

Vezi și: 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni