ß
Pentru unii oameni, gatitul s-a trasformat dintr-o simpla necesitate, intr-o bucurie in sine, intr-o placere careia ii acorda timpul si atentia lor. Emisiunea „MasterChef” care va debuta in curand la ProTv ii va aduce in prim-plan tocmai pe aceia care gatesc cu pasiune si pun o parte din sufletul lor in bucatele pe care le prepara. Vedetele ProTv si Acasa vorbesc despre pasiunea lor pentru gatit, dar si despre preferintele lor culinare.
Magda Palimariu (“Vremea”, Pro Tv)
Cauta retete de prajituri sanatoase
“Imi plac foarte mult dulciurile, dar pentru ca tin la silueta mea si pentru ca vreau sa fiu sanatoasa, recunosc ca sunt mereu in cautare de retete de prajituri sau dulciuri dietetice. Am cateva carti din care ma inspir si la fel de utile mi se par blogurile de cooking.
De exemplu, foarte potrivita pentru perioada asta e o reteta de inghetata preparata din fructe amestecate cu iaurt si date la congelator. La fel de gustoase sunt si prajiturile gatite din biscuiti de ovaz si fructe. Eu am descoperit foarte multe astfel de retete delicioase si care nu iti pun in pericol silueta, totul e sa stii unde sa cauti".
Victor Slav (“Vremea”, Pro Tv)
Nu rateaza niciodata micul dejun, pe care il gateste chiar el
”Micul dejun e un mic ritual pe care imi place sa-l respect si sa-l fac in tihna, daca am timp, desigur. Atunci cand nu sunt pe fuga imi place sa-mi gatesc un mic dejun consistent: o omleta cu sunca, un pahar cu lapte, fructe. Insa chiar si atunci cand sunt foarte grabit incerc sa nu sar peste micul dejun si aleg cereale cu miere, banane si lapte, o combinatie proprie absolut delicioasa.
Desi nu am prea mult timp pentru gatit, atunci cand o fac ma simt foarte bine si prepar diverse retete cu drag. Imi place mult sa improvizez in bucatarie si de obicei prepar de la sandwichuri, omleta cu legume si carne, pana la spaghete si pui cu smantana, care imi iese excelent si care nu e atat de complicat pe cat pare".
Ioana Maria Moldovan (”Povestiri adevarate”, ACASA)
Adora sa gateasca dupa retete mediteraneene
“In general aleg retete usoare, care se fac si repede si cu care n-ai cum da gres. In ultima perioada am experimentat cateva retete mediteraneene, ne plac foarte mult aceste preparate. Specialitatea casei sunt scoicile si crevetii in ulei de masline, sos de usturoi, orez cu porumb si un vin alb bun. Desi mama e o adevarata carte de bucate, iar tata un bucatar desavarsit, eu sunt la inceput de drum, abia de doi ani am luat mai in serios gatitul. De exemplu, parintii mei mai pun inca zacusca, vinete, gemuri si fel de fel de muraturi pentru iarna. Au o camara de vis. Din ce am invatat de la mama am gatit gulas ardelenesc, cartofi cu smantana si ou la cuptor, iar ca desert chec cu visine”.
Florin Busuioc (PRO TV, “Vremea”)
Maestru in bucatarie
"Stiu si-mi place foarte mult sa gatesc, imi place si sa inventez. Nu ma dau in laturi nici de la lucruri simple, nici de la monumente culinare sofisticate, cum ar fi crap umplut, impanat cu telina, pe pat de frunze de telina, inecat (daca poti sa ineci un crap) cu vin d’ala bun, de la Bucerdea Vinoasa.
Gatitul e un dar pe care-l primeşti, aşa cred, pentru ca tine foarte mult de instinct. Inca n-am omorat pe nimeni, nu s-a plans nimeni de bucatele mele. M-a ajutat foarte mult emisiunea lui Radu Anton Roman, de acolo am retinut insa lucrurile care tin de bucuria de a gati si mai putin detaliile tehnice.
Alaturi de Radu am descoperit si mancaruri complicate, parca venite din zona sacra, dar si simplitati nu mai putin spectaculoase, cum ar fi placintele cu lucerna. Incercati sa fiti deschisi spre orice experienta, sa respectati orice mancare pe care gazda o imparte cu voi, descoperiti ca la tara oamenii inca stiu sa faca lucruri ca acum sute de ani, si uitati pentru o vreme ca traiti in oras, ca va grabiti sau ca nu va place spanacul".
Daca vrei sa participi la concursul MasterChef inscriete AICI!
Gallery