• PRO TV
  • Trupul lui Aleksei Navalnîi va fi eliberat abia peste două săptămâni. Care e motivul

Trupul lui Aleksei Navalnîi va fi eliberat abia peste două săptămâni. Care e motivul

Trupul lui Aleksei Navalnîi va fi eliberat abia peste două săptămâni. Care e motivul

Rudelor liderului defunct al opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi li se refuză accesul la cadavrul acestuia.

Purtătoarea de cuvânt al opozantului rus, Kira Yarmysh, a declarat că trupul neînsuflețit al lui Alexei Navalnîi va fi eliberat abia peste încă 14 zile.

 "Anchetatorii le-au spus avocaților și mamei lui Alexei că nu vor elibera cadavrul.Un fel de «examinare chimică» va fi efectuată asupra lui timp de încă 14 zile”, a declarat Kira Yarmysh pe platforma X (fostă Twitter).

Acest lucru vine după ce soția lui Navalnîi a afirmat că acesta a fost otrăvit cu Novichok, acuzând autoritățile ruse că i-au ascuns corpul în timp ce așteaptă ca urmele agentului neurotoxic să dispară.

Anchetatorii ruşi nu au stabilit deocamdată cauza oficială a morţii liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, a declarat luni purtătoarea de cuvânt a opozantului, Kira Iarmîş, după ce autorităţile penitenciare au declarat că acesta a murit subit vineri după o plimbare în colonia penitenciară 'Lupul polar' (IK-3 din Harp), dincolo de Cercul Polar.

Moartea lui Navalnîi la 47 de ani, într-o închisoare îndepărtată din regiunea arctică unde el ispăşea o pedeapsă de 19 ani de închisoare după ce supravieţuise unei otrăviri în 2020 de care el acuza Kremlinul, a fost anunţată vineri. Navalnîi a murit după trei ani de detenţie.

Iulia Navalnaia, văduva opozantului rus Aleksei Navalnîi, a declarat luni într-un mesaj video că va continua munca soţului ei şi va lupta pentru o Rusie liberă.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni