• PRO TV
  • Silviu Prigoană, declarații controversate despre programa școlară din România: „Dacă nu știi „Înger, îngerașul meu”, n-a murit nimeni. Dacă nu știi să înoți, ai murit”

Silviu Prigoană, declarații controversate despre programa școlară din România: „Dacă nu știi „Înger, îngerașul meu”, n-a murit nimeni. Dacă nu știi să înoți, ai murit”

Silviu Prigoană, declarații controversate despre programa școlară din România: „Dacă nu știi „Înger, îngerașul meu”, n-a murit nimeni. Dacă nu știi să înoți, ai murit”

Silviu Prigoană se află în acest moment în atenția publicului larg, după ce a oferit un interviu în cadrul căruia și-a exprimat părerea despre programa școlară din România. Iată ce a spus fostul soț al Adrianei Bahmuțeanu despre religia predată în instituțiile de învățământ!

Gallery

​Silviu Prigoană a atras atenția publicului, după ce a vorbit în cadrul unui interviu despre materiile care se predau în instituțiile de învățământ din România. Fostul Adrianei Bahmuțeanu se arată siderat de ceea ce învață copiii la cursuri, în special la ora de religie. Bărbatul consideră că ar fi mult mai util pentru elevi să știe să înoate, în loc să cunoască rugăciuni.

„Primul lucru pe care l-au învățat cei patru copii ai mei a fost să înoate. Înoată foarte bine, le prinde bine lor. Și asta le spun multor părinți cărora le-au murit copiii înecați. Că n-au știut să înoate. Eu aș scoate multe materii din învățământ. Spre exemplu, aș scoate religia și aș introduce ora de înot. Dacă nu știi „Înger, îngerașul meu”, n-a murit nimeni. Dacă nu știi să înoți și ai căzut în apă, ai murit. Cu siguranță.

Și atunci ne gândim ce e bine pentru noi și viitoarele generații. E bine pentru noi cineva să ne plătească nouă la Fondul de Pensii. Dar dacă noi nu-i învățăm să înoate și îi învățăm matematici superioare, când or să meargă la mare, la 18-19 ani, după ce au investit și statul și părinții în el, o să moară înecat și nouă nu o să mai aibă cine să ne plătească pensiile”, a spus el pentru România TV.

Mai mult decât atât, Silviu Prigoană a ținut să puncteze importanța unei materii care să explice copiilor cum să aibă grijă, într-un mod corect, de igiena lor. Omul de afaceri mai menționează și că în Norvegia lucrurile stau cu totul diferit, elevii având posibilitatea să își aleagă din 500 de materii doar 4 pe care să le studieze.

„Lucrurile importante pentru viață nu se învață în școală. Igiena s-a scos cu desăvârșire, care ar trebui să fie o materie din clasa I până termină liceul. Opt clase oblilgatorii, în rest nimic obligatoriu, faci numai dacă vrei, și din clasa a opta trecut pe meserii. Până atunci el trebuie să învețe să scrie, să citească, să socotească. Totul făcut în 4-5 ore de curs pe zi și după liber.

Eu am reușit să fac lucrurile astea cu copiii mei, dar norvegienii au reușit mult mai bine decât mine. Ei au patru ore de curs pe zi, din care una e masa. Din clasa I până termină liceul. Și sunt cei mai performanți de pe planetă. Copilul își alege din 500 de materii 4 pe an”, a mai spus afaceristul. 

Sursă foto: Facebook

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni