• PRO TV
  • Boala cruntă de care suferă Corina Dănilă. Afecțiunea este una rară și nu se poate vindeca

Boala cruntă de care suferă Corina Dănilă. Afecțiunea este una rară și nu se poate vindeca

Boala cruntă de care suferă Corina Dănilă. Afecțiunea este una rară și nu se poate vindeca

Corina Dănilă se confruntă de mulți ani cu o afecțiune rară. Actrița a fost diagnosticată cu vitiligo, o boală auto-imună care afectează pigmentarea pielii.

În decursul carierei sale impresionante, Corina Dănilă și-a dedicat întreaga energie și timp pasiunii sale pentru actorie, interpretând personaje memorabile. Cu toate acestea, a ales să fie transparentă cu fanii săi și nu a ținut secret faptul că suferă de vitiligo.

Boala a fost diagnosticată acum mulți ani, iar actrița urmează un tratament recomandat de medici pentru a controla evoluția afecțiunii.

Chiar dacă respectă cu strictețe sfaturile medicale, Corina Dănilă conștientizează că nu există vindecare totală pentru vitiligo, o afecțiune auto-imună. În ciuda acestui fapt, actrița face tot posibilul să țină boala sub control.

Vitiligo afectează pigmentarea pielii, manifestându-se prin distrugerea celulelor care conferă culoare. Corina face eforturi mari pentru a diminua efectele acestei boli și, cu ajutorul machiajului, reușeste săminimizeze vizibilitatea petelor de pe mâini.

Afecțiunea, declanșată pe fond emoțional, a fost recunoscută public de către Corina după ce mulți dintre fanii ei au observat schimbările pe pielea sa.

„Da, este vorba despre vitiligo, o afecţiune dermatologică auto-imună, care se declanşează pe fond emoţional, în condiţii de slăbire a sistemului imunitar. Odată declanşată această afecţiune, o duci toată viaţa. Petele albe de pe mâini sunt vizibile mai ales în sezonul cald, când mă bronzez”, a mărturisit actrița.

Cu toate că această boală i-a adus mari provocări, Corina Dănilă a învățat să trăiască cu vitiligo și să își continue cariera cu profesionalism și curaj, fără ca boala să își pună amprenta asupra ei.

”Încercam, din respect față de spectatorii de la teatru, sau față de telespectatori, să nu să ascund, să maschez acest aspect depigmentat pe care îl am pe mâini, tocmai pentru că oamenii din sala sau din față micului ecran să nu fie atenți la problema mea de pe mâini, ci la ceea ce vreau să le transmit, la intențiile mele artistice!”, a spus Corina Dănilă.

foto: protv

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni