• PRO TV
  • Simona Halep dă în judecată compania care a produs suplimentul contaminat. Tenismena cere daune în valoare de milioane de euro

Simona Halep dă în judecată compania care a produs suplimentul contaminat. Tenismena cere daune în valoare de milioane de euro

Simona Halep dă în judecată compania care a produs suplimentul contaminat. Tenismena cere daune în valoare de milioane de euro

Simona Halep a făcut următorul pas în ceea ce privește scandalul de dopaj în care este implicată și dă în judecată compania canadiană care a produs suplimentul contaminat și din cauza căruia este suspendată.

Gallery

La începutul acestei luni, Simona Halep a fost audiată, timp de trei zile, la TAS, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, în încercarea de a-și demonstra nevinovăția și de a scăpa de pedeapsa ce ar putea reprezenta finalul carierei sale.

Simona Halep a dat în judecată compania care a produs suplimentul alimentar

Conform Reuters, Simona Halep cere despăgubiri în valoare de zece milioane de dolari, după ce a fost testată pozitiv, în anul 2022, și a primit o suspendare de patru ani.

https://www.reuters.com/sports/tennis/tennis-halep-sues-canadian-company-over-supplement-linked-doping-suspension-2024-02-15/   

Substanța care a fost găsită în organismul ei, Roxadustat, se află pe lista substanțelor interzise a Agenției Mondiale Anti-Doping și poate facilita amplificarea rezistenței fizice. Tenismena a încercat, de atunci, să își demonstreze nevinovăția, spunând că nu a știut că acel supliment era contaminat, mai ales pentru că substanța cu pricina nu a fost trecută pe ambalaj.

Procesul a fost deschis la un tribunal de stat din Manhattan, New York, iar fondatorul companiei a declarat, în urmă cu doar câteva luni, că Simona Halep nu face nimic altceva decât să caute un țap ispășitor.

Halep a făcut apel la TAS

După ce a primit vestea că suspendarea va dura patru ani, Simona Halep a făcut apel la TAS, unde a fost audiată, în urmă cu doar câteva zile. Aceasta a contestat decizia în fața Curții de Arbitraj pentru Sport din Lausanne, Elveția.

Ion Țiriac, cel care a susținut-o pe Simona Halep încă de când au început problemele, este convins că proma de sânge a fost „maltratată”.

Acum, știm că proba de sânge a fost, oarecum, maltratată, să nu-i spun altfel, în România. Luată la cinci jumate dimineața, în trei ore, trebuia să fie la -3 grade, la nu știu ce laborator. Aia n-ar trebui admisă niciunde! Luată și după atâta timp, în ideea «hai să mai descoperim o treabă»”, a spus Ion Țiriac.

 

Sursa foto: Instagram, Getty Images

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni