Cele mai prestigioase cazinouri terestre își întâmpină clienții cu o mulțime de resurse de divertisment, în prim-plan fiind mereu jocul de ruletă, un adevărat simbol al cazinourilor. Dezvoltarea online a domeniului a permis accesul pasionaților la și mai multe variante de distracție, pe platforme disponibile pe internet.
În România, numeroase platforme de cazino online propun publicului jocuri de ruletă live cu dealer real, replicând practic atmosfera dintr-un cazinou clasic, dar oferind avantajele specifice mediului virtual.
Jocul la ruletă are reguli simple, totul se întâmplă rapid. Fiecare rotire îți poate valida sau invalida pronosticul. Pariezi așa cum dorești și vezi imediat dacă ai avut sau nu noroc. Suspansul din timpul rotirii, așteptând ca bila să se oprească într-un anumit lăcaș, determină o experiență aparte pentru orice jucător. Pe internet se pot accesa informații complete despre jocul de ruletă, important fiind să cunoști cât mai bine regulile și alte detalii specifice, înainte de a juca efectiv.
Există două tipuri principale de ruletă: cea europeană și cea americană. Diferența esențială este reprezentată de numărul de secțiuni: 37 în cazul celei europene (18 de culoare roșie, 18 de culoare neagră, una de culoare verde - lăcașul 0), față de 38 în cazul celei americane. Aceasta din urmă conține un lăcaș verde suplimentar, 00. Implicit, Avantajul Casei este mai mare la ruleta americană. Se poate spune așadar că ruleta europeană are un mecanism mai avantajos pentru jucător, oferindu-i acestuia șanse mai mari la orice pariu.
Chiar dacă ne referim la același joc - ruletă cu un zero, cu dublu zero sau cu triplu zero (variantă mai nouă, folosită în unele cazinouri americane) - interesant este faptul că roata în sine poate să difere în funcție de producător și de model. În prezent, printre cei mai cunoscuți producători de astfel de jocuri de cazinou de remarcă firme precum Cammegh, TCS John Huxley și Paul-Son.
O roată de ruletă profesionistă trebuie să îndeplinească mai multe cerințe pentru a putea valida un joc corect. În primul rând, greutatea roții trebuie distribuită uniform. Roata și bila trebuie să fie produse din materiale non-magnetice pentru a preveni interferențe legate de magnetism (și deci posibilitatea de falsificare a rezultatelor). De asemenea, buzunarele vor avea exact aceleași dimensiuni și vor fi amplasate la distanțe egale. Sunt inspectate atent multe detalii care trebuie certificate 100%.
Buzunarele pot să fie diferite între roțile de ruletă. Unele cazinouri folosesc roți cu buzunare mai puțin adânci, determinând o rotire mai amplă a bilei. Buzunarele pot prezenta o ramă metalică sau pot să fie despărțite de separatoare din metal. Experții pot fi atenți la astfel de elemente care pot influența jocul, fără a afecta însă corectitudinea acestuia.
Când joci la ruletă, ai un interval de timp în care poți plasa pariul. Dealerul anunță începerea acțiunii de joc propriu-zis, urmând rotația roții. Cele mai frecvente pariuri la ruletă sunt cele de tip roșu sau negru, par sau impar. Se pot alege de asemenea mai multe numere, în diverse combinații.
Pariuri interesante sunt și următoarele, cunoscute cu unele denumiri specifice: Zero play (numere acoperite: 12, 35, 3, 26, 0, 32, 15), Vecinii lui zero (numere acoperite: 22, 18, 29, 7, 28, 12, 35, 3, 26, 0, 32, 15, 19, 4, 21, 2, 25, Tier (numere acoperite: 33, 16, 24, 5, 10, 23, 8, 30, 11, 36, 13, 27) sau Neighbors (numere acoperite: oricare 5 numere consecutive pe roată, alese de jucător).
Sursa foto - canva.com
Licenta ONJN Player.ro L1223985W001403
*Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.