• PRO TV
  • ”Ne-a părăsit Mămuca!” A murit una dintre cele mai cunoscute realizatoare de televiziune din România

”Ne-a părăsit Mămuca!” A murit una dintre cele mai cunoscute realizatoare de televiziune din România

”Ne-a părăsit Mămuca!” A murit una dintre cele mai cunoscute realizatoare de televiziune din România

Florentina Satmari, unul dintre cei mai cunoscuți realizatori TV ai României, a murit.

Vestea a fost anunțată, joi, 15 februarie, de interpreta de muzică populară Matilda Pascal Cojocărița, colaboratoare apropiată a realizatoarei de televiziune, relatează TVR Info.
Ne-a părăsit Mămuca! Florentina Satmari, unul dintre marii profesioniști ai Televiziunii Române, cea care a format zeci și sute de artiști, dându-le aripi în lumea cântului ! Cu mare durere în suflet vă spun drum lin către stele, Mămuca, odihnă în lumină, aplauze și flori! a scris Matilda Pascal Cojocărița pe pagina sa de Facebook.
Maria Dragomiroiu a postat și ea un mesaj de condoleanțe. „A plecat dintre noi doamna Florentina Satmari, acest mare profesionist al Televiziunii Române. În emisiuni de mare profesionalism, cu o intuiție extraordinară, a dat aripi multor interpreți din toate zonele folclorice. Toți au devenit interpreți consacrați și iubiți de marele public. Mă număr și eu printre acești interpreți și nu voi uita niciodată acest lucru, mă voi ruga bunului Dumnezeu să o odihnească în pace și liniște!”.
Florentina Satmari şi-a început drumul în lumea Televiziunii Române în anul 1972, la Redacţia Formaţii Muzicale, în calitate de corist.
Pe parcursul carierei sale, Florentina Satmari a fost asistent artistic şi redactor în Televiziunea Română. În timp, la sugestia şi sub îndrumarea lui Tudor Vornicu, a ajuns să producă cele mai îndrăgite programe de muzică populară românească.

A avut un rol deosebit în organizarea festivalurilor “Crizantema de Aur” de la Târgovişte și “Maria Tănase” de la Craiova. A făcut filme cu mari interpreţi de muzică populară: „Roata vieţii” cu Maria Dragomiroiu, „Hai neică prin Teleorman” cu Floarea Calotă, „Omule, cântecul meu” cu Ion Dolănescu.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni