• PRO TV
  • Lucian Mîndruță, noul Ambasador onorific al Crucii Roșii Române

Lucian Mîndruță, noul Ambasador onorific al Crucii Roșii Române

Lucian Mîndruță, noul Ambasador onorific  al Crucii Roșii Române

Societatea Națională de Cruce Roșie din România anunță cu bucurie sosirea în rândurile sale a cunoscutului om de radio și televiziune Lucian Mîndruță, jurnalist cu o lungă carieră în mass-media autohtonă.

Gallery

Lucian își va asuma rolul de Ambasador onorific al cauzelor Crucii Roșii Române, în calitate de voluntar al mișcării noastre. El se alătură astfel Iulianei Tudor, realizator TVR, care îndeplinește aceeași nobilă misiune pentru Crucea Roșie Română deja de mai mulți ani.

În această calitate, Lucian Mîndruță va promova în opinia publică românească numeroasele programe și proiecte umanitare ale Crucii Roșii Române în sprijinul celor defavorizați și nu numai.

Cred că avem nevoie de o voce mai puternică din partea unei instituții vechi (aproape) de când a apărut România modernă. Crucea Roșie. Nu îmi propun să fiu eu acea voce, însă cred că pot să duc mai departe poveștile oamenilor care sunt deja aici și știu mai bine decât mine ce e de spus. Avem de învățat de la Crucea Roșie Română, avem de ajutat, avem de dat mai departe educație pentru sănătate și pregătire pentru orice ne-ar putea arunca în cale destinul, ca țară și ca oameni. Asta sper să pot face împreună cu angajații și voluntarii Crucii Roșii Române, pasionați de binele altora. Și încă ceva. Spre deosebire de ambasadorii adevărați, eu sunt și fără școală (de diplomație), și fără salariu. Ca să știți...”, a declarat Lucian Mîndruță cu ocazia „învestirii” sale în noua poziție.

Îi mulțumim lui Lucian pentru sprijinul pe care s-a angajat să ni-l acorde și pentru timpul pe care îl va sacrifica pentru această cauză nobilă. Avem nevoie la Crucea Roșie Română de voci publice sonore și raționale, care să explice mai bine oamenilor importanța susținerii proiectelor umanitare ale Crucii Roșii”, a afirmat Camelia Șucu, Președintele Crucii Roșii Române.

Ca jurnalist la bază, știu ce înseamnă viața în viteza a patra și numeroasele sarcini cărora trebuie să le faci față zilnic, de aceea apreciez cu atât mai mult faptul că Lucian a ales să-și dedice o parte din puținul său timp liber, în mod voluntar, cauzelor Crucii Roșii. Îi mulțumim că este alături de noi și sperăm ca și prin el să ajungem mai bine la oamenii care au nevoie de noi, dar și la cei care ne ajută să fim alături de oamenii care au nevoie de noi”, a declarat și Adrian Halpert, Director general al Crucii Roșii Române.

BIO Lucian Mîndruță

Născut în 1967, București, România, Lucian Mîndruță este jurnalist, blogger, trainer media și prezentator de radio.

Printre funcțiile actuale se numără cea de redactor pentru pagina sa, foarte activă, de socializare (www.facebook.com/lucian.mindruta), fiind totodată și gazda unei emisiuni zilnice de radio cu apeluri, axată pe subiecte de actualitate.

Domnul Mîndruță și-a început parcursul profesional în 1992, la SOTI, un post de televiziune independent, a continuat cu Tele7 și ProTV, mai ales în poziții de prezentator și redactor.

A fost director editorial la Ziarul Financiar (1999-2003) și a scris o rubrică săptămânală la revista culturală Dilema, în cea mai mare parte a anilor 2000. A fost prezentator de știri la Antena1, a lucrat ca șef de marketing pentru Mediafax Group și a produs emisiuni și formate TV pentru destul de multe televiziuni din România.

Acum este mai ales jurnalist pe rețelele de socializare (330.000 de urmăritori), chiar dacă emisiunea sa radiofonică de la DigiFM ajunge și ea la sute de mii de oameni în fiecare zi.

Lucian este un fan al libertății de exprimare cu conștiință. El crede că mass-media ar trebui să faciliteze libera circulație a ideilor într-o societate, fiind în același timp preocupat de fact checking și de combaterea răspândirii știrilor false. De asemenea, crede că mass-media ar trebui să urmărească crearea unor societăți mai coezive, cultivând în același timp diversitatea de opinii și respectul pentru fiecare participant la dezbatere.

Crede în mass-media cetățenească - și o vede ca pe o competiție, dar și ca pe o sursă de inspirație pentru jurnaliștii veterani ca el.

Este, de asemenea, un ciclist pasionat de ciclism pe șosea, parcurgând aproximativ 4.000 de kilometri în fiecare an și organizând evenimente de ciclism pe distanțe lungi, din 2007.

Lucian vorbește fluent engleza și se descurcă destul de bine în franceză, iar competențele sale informatice includ editarea video la nivel profesional.

Alte aptitudini: navighează și pilotează avioane mici, chiar dacă în ultimii ani are foarte puțin timp pentru acestea.

Opiniile sale politice sunt simple și clare: îi plac capitalismul și libertatea, în toate „aromele” lor. Cu toate acestea, nu are nicio afiliere politică oficială.

Este mândru de cei trei copii ai săi - doi fii și o fiică -, dar și de prima sa nepoată.

Despre Crucea Roșie Română

Misiunea SNCRR (Societatea Națională de Cruce Roșie din România) este aceea de a asista persoanele vulnerabile în situații de dezastre și de criză. Prin programele și activitățile sale în beneficiul societății, contribuie la prevenirea și alinarea suferinței sub toate formele, protejează sănătatea și viața, promovează respectul față de demnitatea umană, fară nicio discriminare bazată pe naționalitate, rasă, sex, religie, vârstă, apartenență socială sau politică.

SNCRR, fondată la data de 4 iulie 1876, își desfășoară activitatea în baza Legii 139/1995 și Legii 524/2004 pentru modificarea și completarea Legii SNCRR nr. 139/1995, respectiv a Statutului propriu.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să contactați: 

Dan Lucian Brumar, Director comunicare

Tel: 0720.574.232, email: [email protected]

             

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni