• PRO TV
  • De ce familia regală nu a dezvăluit de ce tip de cancer suferă Regele Charles? Motivul pentru care anunțul a fost făcut de Palatul Buckingham

De ce familia regală nu a dezvăluit de ce tip de cancer suferă Regele Charles? Motivul pentru care anunțul a fost făcut de Palatul Buckingham

De ce familia regală nu a dezvăluit de ce tip de cancer suferă Regele Charles? Motivul pentru care anunțul a fost făcut de Palatul Buckingham

Regele Charles a fost diagnosticat cu o formă de cancer descoperită de medici chiar în timpul operației pentru prostată. Oficialii de la Palatul Buckingham nu au dat însă detalii despre tipul de cancer de care suferă monarhul, dar au precizat clar că nu este vorba despre cancer de prostată.

Gallery

De asemenea, Palatul a ținut să precizeze că Regele Charles își dorește intimitate în această perioadă, însă a dorit ca boala de care suferă să fie făcută publică, pentru că ani la rând el a încercat să atragă atenția asupra acestei boli prin intermediul organizațiilor sale caritabile.

Anunțul despre boala regelui, o încălcare a protocolului regal?

Dacă aruncăm o privire de-a lungul istoriei, se poate observa că familiile regale europene nu au dorit niciodată să dea detalii despre starea de sănătate a membrilor familiei, pentru că boala a fost privită ani la rând ca un semn al slăbiciunii. Anunțul monarhiei privind boala Regelui Charles poate fi interpretat ca o încălcare a protocolului regal, ținând cont că și bunicul său, regele George al VI-lea, a murit de cancer pulmonar, însă totul a fost ținut secret de Casa Regală.

„Bunicul regelui Charles, regele George al VI-lea, a murit de cancer pulmonar. Nimeni nu a știut că are cancer la plămâni și unii istorici cred că nici măcar el nu a știut asta, că doctorii nu i-au spus”, scrie Sky News.

Chiar și în cazul Reginei Elisabeta a II-a nu au fost date foarte multe detalii despre boala de care suferea. Palatul a anunțat doar că suverana s-a confruntat cu probleme cu mobilitatea” cu câteva zile înainte ca aceasta să se stingă din viață, în luna septembrie a anului trecut.

Regele Charles are însă o mentalitate diferită și a arătat asta de-a lungul timpului, după cum notează Mirror. În ultimii ani, înalții membri ai familiei regale au devenit mai deschiși cu privire la sănătatea lor.

De ce familia regală nu a anunțat de ce tip de cancer suferă Regele Charles și de ce omite anumite detalii?

Istoricii spun că este firesc ca regele să împărtășească publicului unele detalii despre diagnosticul său de cancer. Cu toate acestea, este posibil ca Palatul să fi ales să limiteze anumite detalii - cum ar fi tipul exact de boală cu care se confruntă monarhul - pentru a evita un val masiv de speculații cu privire la tratament și prognosticul privind evoluția bolii.

În trecut, Regele Charles a fost deschis în privința problemelor sale de sănătate tocmai pentru a sensibiliza publicul cu privire la afecțiuni despre care poate fi dificil de vorbit. Atunci când Palatul Buckingham a anunțat că regele va urma un tratament pentru prostată, scopul a fost acela de a îndemna cât mai mulți bărbați să facă controale medicale pentru a preveni această afecțiune.
Impactul anunțului a fost unul uriaș, site-ul NHS raportând o creștere a numărului de persoane care au vizitat paginile platformei online despre afecțiunile prostatei.

În timp ce familia regală a păstrat în mod istoric un nivel de confidențialitate în ceea ce privește afecțiunile medicale de care suferă membrii săi, acest lucru s-a schimbat în ultimii ani - mulți dintre membrii de rang înalt împărtășind problemele lor de sănătate cu publicul pentru a spori înțelegerea și a crește gradul de conștientizare asupra acestor afecțiuni.

De exemplu, în timpul sarcinilor sale, Prințesa de Wales a suferit de hiperemeză gravidică, o formă de grețuri matinale extreme, și a fost spitalizată în 2012, în timp ce era însărcinată cu Prințul George. Ea a anunțat cea de-a doua sarcină în 2014 mai devreme decât era planificat, deoarece urma un tratament pentru această afecțiune.

În 2020, ea a declarat într-un podcast că experiența a fost "îngrozitoare".

"Am fost foarte bolnavă - nu mâncam lucrurile pe care ar fi trebuit să le mănânc - dar, cu toate acestea, corpul a fost totuși capabil să ia toate bunătățile din corpul meu și să crească o nouă viață, ceea ce cred că este fascinant."

Prințul William ar putea prelua unele sarcini suplimentare în numele regelui

Regele Charles își va continua rolul constituțional de șef de stat, însă își va amâna unele îndatoriri publice pe perioada tratamentului.

Membrii seniori ai Familiei Regale, inclusiv Prințul William, ar putea prelua unele sarcini suplimentare în numele regelui în timpul tratamentului său împotriva cancerului, însă regele va continua să îndeplinească îndatoririle constituționale, cum ar fi întâlnirea sa săptămânală cu Rishi Sunak.

Regele Charles va fi tratat ca pacient ambulatoriu, ceea ce înseamnă că nu va rămâne în spital pe perioada tratamentului. Cu toate acestea, medicii și chiar regele sunt optimiști pentru că boala a fost descoperită într-un stadiu incipient, după cum a dezvăluit și premierul Marii Britanii, Rishi Sunak.

„Toate gândurile noastre sunt alături de el și familia lui. Sunt șocat și întristat, dar recunoscător că boala a fost descoperită devreme”, a declarat Sunak pentru BBC.

foto: Profimedia

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni