• PRO TV
  • Prințul Harry vine la Londra după anunțul că Regele Charles are cancer. Părerea experților despre viitorul Familiei Regale britanice

Prințul Harry vine la Londra după anunțul că Regele Charles are cancer. Părerea experților despre viitorul Familiei Regale britanice

Prințul Harry vine la Londra după anunțul că Regele Charles are cancer. Părerea experților despre viitorul Familiei Regale britanice

Prințul Harry a lăsat deoparte supărările și a zburat de urgență la Londra, pentu a-și vedea tatăl care a fost diagnosticat cu cancer. Regele Charles a primit vestea despre boala sa după ce, recent, a fost tratat de prostată mărită. Experții din Marea Britanie îl îndeamnă pe Harry „să lase trecutul în urmă și să restabilească relațiile bune cu familia sa”.

Regele Charles al III-lea l-a sunat personal pe fiul său, Harry, pentru a-i spune vestea îngrijorătoare, iar Ducele de Sussex s-a urcat imediat într-un avion și s-a îndreptat spre Marea Britanie, scrie dailymail.co.uk

Gallery

​Comentatorul regal Richard Fitzwilliams a spus: „Sunt sigur că Harry va lăsa trecutul deoparte pentru această problemă serioasă”. Regele și-a petrecut noaptea trecută acasă, la Londra, după ce a început un tratamentul pentru cancer - în timp ce familia și prietenii au dezvăluit că monarhul rămâne „foarte pozitiv” în urma diagnosticului șocant. Se spune că boala a fost depistată foarte devreme și prognosticul este bun. Prim-ministrul Rishi Sunak a declarat, astăzi, 6 februarie, că s-a întristat să audă despre diagnosticul de cancer al regelui, dar a dezvăluit: „Din fericire, a fost depistat devreme”.

Ieri, 5 februarie, Palatul Buckingham a emis un comunicat în care se specifica diagnosticul crunt primit de regele Marii Britanii. Vestea vine la puțin timp după ce regele Charles a fost externat din spital. 

Charles a fost văzut ultima dată făcând cu mâna simpatizanților, după ce a asistat la o slujbă, la Biserica St Mary Magdalene din Sandringham, Norfolk, pe 4 februarie, alături de regina Camilla. 

Părerea experților despre viitorul Familiei Regale britanice și relațiile dintre frați

„Nu este greu să ne imaginăm confuzia de emoții care va inunda sufletul prințului William: tristețe și anxietate din cauza bolii tatălui său, dar și nedumerire față de enormitatea provocării cu care se va confrunta acum și de sacrificiile inevitabile pe care va fi forțat să le facă”, spune Richard Kay pentru Daily Mail.

Deocamdată nu este clar cât de mult din programul tatălui său va trece acum pe umerii prințului William. Decizia Prințului Harry de a veni la Londra, ca să-i fie alături tatălui, pune noi semne de întrebare.

Deși era de neconceput ca Harry să nu vrea să zboare spre Marea Britanie, odată ce a fost emis comunicatul oficial despre Charles, prezența lui va aminti despre cât de dezbinată a devenit Familia Regală de la moartea Reginei Elisabeta în 2022. Va fi prima dată când își va vedea tatăl de la Încoronarea din mai anul trecut. Spre ușurarea curtenilor, ducele de Sussex se pare vine fără soția sa, Meghan. Întrebarea este: îl va vedea și pe William?

Se crede că frații nu au schimbat un cuvânt de luni bune, relația lor fiind umbrită de memoriile lui Harry, dezvăluite în cartea „Spare”. În volumul publicat în urmă cu un an, Harry l-a acuzat pe William că l-a atacat fizic, iar despre Kate a spus că este rece față de Meghan.

În timp ce se luptă cu noile sale responsabilități, gândurile lui William se vor îndrepta aproape sigur către modul în care bunica lui s-ar fi descurcat cu o astfel de incursiune princiară, apreciază expertul Richard Kay. 

Expertul regal Richard Fitzwilliams a declarat pentru FEMAIL că perioada dificilă prin care trece acum Regele Charles ar putea vindeca ruptura dintre frați. El a subliniat că ar fi „înțelept” ca Harry să călătorească singur în Marea Britanie, pentru a face primii pași către reconciliere, după o „ruptură serioasă” în Familia Regală britanică. 

Sursă foto: Getty Images

Vezi și: 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni