• PRO TV
  • ÎPS Teodosie, noi declarații controversate: Arhiepiscopul Tomisului spune că preoții care împărtășesc fumătorii sunt „iresponsabili”

ÎPS Teodosie, noi declarații controversate: Arhiepiscopul Tomisului spune că preoții care împărtășesc fumătorii sunt „iresponsabili”

ÎPS Teodosie, noi declarații controversate: Arhiepiscopul Tomisului spune că preoții care împărtășesc fumătorii sunt „iresponsabili”

Înalt Prea Sfințitul Teodosie a afirmat, în cadrul unei emisiuni, că gestul unui preot de a împărtăși pe toată lumea, inclusiv pe fumători și concubini, reprezintă „o iresponsabilitate” și chiar un păcat.

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie a făcut o nouă serie de mărturisiri controversate. În cadrul emisiunii de la Radio Dobrogea, acesta a răspuns la întrebarea unui enoriaș legată de duhovnicul care împărtășește „pe toată lumea”, inclusiv pe cei care fumează sau care trăiesc în concubinaj. 

Înaltul Ierarh a catalogat gestul preoților care fac acest lucru ca fiind „o iresponsabilitate” și „un mare păcat”.

„Este o iresponsabilitate. Feriţi-vă de aşa ceva. Mă mir, nu ştiu de unde este. Sper că nu e de la mine că l-aş opri de la slujbă. Şi eu am pe unii cărora le spun şi pe unii îi mai şi sun: ai ţinut canonul? Pe fumători, în special. Te-ai lăsat de fumat? Şi anumite păcate, trebuie preotul să fie pedagog, să fie atent, să îl atenţioneze pe fiul duhovnicesc, să nu se mai amăgească şi să nu se mai întoarcă la păcat.

Cum să o privim cu îngăduinţă? Este un păcat mare. Trebuie să promovăm răbdarea. Sunt oameni fireşti, curaţi (n.r. cei care rezistă până la căsătorie)”, a spus ÎPS Teodosie.

Foto: Captură YouTube

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni