Casa este o extensie a noastră, nu numai estetic, dar și emoțional. Ea reprezintă atât locul în care ne încărcăm cu energie bună, dar și cel în care ar trebui să ne simțim în siguranță.
E tumultul vieții exterioare cu tot ce poate apărea neprevăzut. Dar ce se întâmplă în situația în care acasă au loc diferite incidente neplăcute? Cum reușim să trecem peste impactul emoțional, dar și peste cel financiar?
Este important să înțelegem rolul unei asigurări de locuință și cum ne-ar putea ajuta aceasta să trecem mai ușor peste astfel de incidente.
Poate ai impresia că ție nu ți se poate întâmpla ceva acasă. Total fals. În felul acesta, putem pierde mulți bani fără a avea certitudinea că ne vom recupera pierderea.
Spre exemplu, s-a spart o țeavă din baie și a durat ceva timp până când ați ajuns acasă și ați constatat daunele. Evident că această inundație a venit la pachet cu o serie de daune.
Pentru un cost mic raportat la potențialele pierderi, asigurarea de locuință ne scapă de griji și ne oferă siguranța că atunci când apare o situație neplăcută acasă există cineva care se va ocupa de aceste probleme, inclusiv pentru eventualele pagube produse vecinilor. Acest lucru se aplică și în cazul în care o locuință este spartă de hoți.
Tipuri de asigurări
Atunci când vine vorba de incidente neplăcute acasă, cum sunt inundațiile, spargerile, furturile, fiecare dintre noi am face orice astfel încât acestea să nu aibă loc sau dacă se întâmplă, să trecem cât mai ușor peste.
Astfel, avem la îndemână două opțiuni de asigurare - o asigurare obligatorie a locuinței (PAD) și o asigurare facultativă.
Asigurarea obligatorie de locuință sau polița de asigurare împotriva dezastrelor acoperă trei riscuri catastrofice: cutremure, inundații și alunecări de teren. Dar realitatea e că în România, cele mai frecvente riscuri întâlnite acasă sunt furtul din locuințe, spargerile sau inundațiile.
Cele mai frecvente riscuri de care se tem românii atunci când vine vorba de locuința lor*
*Conform celor mai recente date ale Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) și ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgența (IGSU)
Chiar dacă nu generăm noi un incident acasă, e posibil ca vecinii sau condițiile meteo să genereze o situație în care ne pierdem banii investiți. Astfel, este important să avem atât asigurare obligatorie pentru locuințe, cât și asigurare facultativă, pentru că asigurarea PAD ne oferă ca despăgubire doar o sumă mică de bani în comparație cu valoarea locuinței și acoperă doar riscurile catastrofice, nu și toate celelalte riscuri la care este expusă locuința.
Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la Groupama este o soluție flexibilă și adaptabilă nevoilor fiecărui client în parte.
De ce să alegi Asigurarea de locuință cu extra acoperiri:
Așa că, pentru mai puțin stres, asigurați-vă că altcineva se va ocupa de eventualele situații neprevăzute.
Pentru mai multe detalii despre produsele de asigurare și serviciile oferite, contactează reţeaua noastră de profesioniști și colaboratori pregatiţi să-ţi facă o ofertă personalizată la numărul Alo Groupama: 0374.110.110.