• PRO TV
  • Notă de plată exorbitantă într-un restaurant deținut de Salt Bae. Celebrul bucătar a stârnit indignare printre internauți: „Rușinos în condițiile în care milioane de oameni suferă de foame”

Notă de plată exorbitantă într-un restaurant deținut de Salt Bae. Celebrul bucătar a stârnit indignare printre internauți: „Rușinos în condițiile în care milioane de oameni suferă de foame”

Notă de plată exorbitantă într-un restaurant deținut de Salt Bae. Celebrul bucătar a stârnit indignare printre internauți: „Rușinos în condițiile în care milioane de oameni suferă de foame”

Salt Bae este un adevărat fenomen în industria gastronomică. Nusret Gokce, pe numele său real, are o poveste demnă de film și a devenit celebru în 2017 după ce un clip în care presăra sare într-un mod inedit s-a viralizat instant.

Gallery

Turcul care s-a născut în urmă cu 40 de ani într-o familie fără posibilități și a trăit în sărăcie lucie a reușit să devină unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din lume și să clădească un adevărat imperiu în jurul său.

Salt Bae este în prezent proprietarul lanțului de restaurante Nusr-Et, cu peste 20 de locații în toată lumea. Clienții care îi trec pragul se pot delecta cu burgeri și fripturi cu foiță de aur.

Turcul este activ pe rețelele de socializare și doar pe Instagram are aproape 54 de milioane de urmăritori. Recent, Nusret a postat un clip cu nota de plată pe care a plătit-o un client la restaurantul său din Dubai.

View this post on Instagram

A post shared by Nusr_et#Saltbae (@nusr_et)

„Banii vin, banii pleacă!”, a scris turcul în dreptul clipului care a adunat peste 26,7 de vizualizări și sute de comentarii. Internauții au fost de-a dreptul revoltați la gândul că sunt oameni dispuși să plătească peste 100.000 de dolari pentru o masă în oraș.

Nota care a stârnit indignare a fost de 398.630 de AED (n.red AED = Dirham), aproximativ 108.000 dolari.

Pe nota de plată s-au regăsit, printre altele, un carpaccio de vită (74 de dolari), trei fripturi cu foiță de aur (aproximativ 460 de dolari porția), o friptură otomană (aproximativ 1.360 de dolari), două platouri cu fructe (65 de dolari/platoul) sau 11 porții de baklava cu foiță de aur (aproximativ 120 de dolari porția).

La capitolul băuturi, cei care au achitat nota colosală au consumat 2 sticle de vin Petrus 2009, care au costat aproape 54.000 de dolari amândouă. O altă sticlă de vin Petrus 2011, care a costat în jur de 17.700 de dolari. O sticlă de apă plată la restaurantul lui Salt Bae costă aproximativ 14 dolari. Tipsul, inclus pe notă, a fost de 24.500 de dolari.

View this post on Instagram

A post shared by Nusr_et#Saltbae (@nusr_et)

Cum era de așteptat, comentariile au curs valuri și s-au îndreptat atât către Nusret cât și către cel care a achitat nota de plată.

„Ar fi putut hrăni toată Fâșia Gaza timp de o lună cu banii ăia”;

„E jenant că cineva ar cheltui peste 100.000 de dolari pe mâncare”;

„Rușinos în condițiile în care milioane de oameni suferă de foame”;

„Ăsta e jaf”;

„Să te lauzi cu asta nu e deloc cool”;

„Dacă cineva este atât de prost încât să plătească atât de mult, atunci aș fi mai mult decât fericit să-i iau banii”;

„Acest lucru este patetic și rușinos! Cu jumătate din populația lumii care suferă de foame!!!”;

„Asta ar hrăni cel puțin 100.000 de copii care suferă de foame în întreaga lume! Cât de jenant!”, sunt câteva dintre comentariile postate pe contul de Instagram al turcului.

Fotografii: Getty Images/ Instagram

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni