ß
  • PRO TV
  • Ce presupune “operația abdominală” suferită de Kate Middleton. Care sunt problemele medicale care necesită o astfel de intervenție

Ce presupune “operația abdominală” suferită de Kate Middleton. Care sunt problemele medicale care necesită o astfel de intervenție

Ce presupune “operația abdominală” suferită de Kate Middleton. Care sunt problemele medicale care necesită o astfel de intervenție

Kate Middleton se recuperează în prezent după o „operație abdominală planificată”, după cum a anunțat Palatul Kensington miercuri dimineață. Prințesa de Wales urmează să rămână spitalizată timp de 10 până la 14 zile, potrivit informațiilor publicate de New York Times.

Cum Familia Regală nu a oferit deloc detalii despre intervenția la care a fost supusă Kate Middleton, acum toată lumea face speculații. Ce problemă de sănătate avea Kate Middleton? De ce a avut nevoie de această operație? Publicația Women’s Health a încercat să găsească niște răspunsuri la întrebările pe care și le pun fanii Prințesei:

Ce este operația abdominală?

„Chirurgie abdominală” este un termen larg folosit pentru a descrie o procedură chirurgicală care implică deschiderea cavității abdominale, conform Centrului Medical al Universității din Tennessee. De obicei, implică tratarea bolilor, afecțiunilor sau leziunilor stomacului și intestinelor, ficatului, vezicii biliare, pancreasului, căilor biliare sau țesuturilor moi din jur, spune organizația.

De ce Kate Middleton a trebuit să se opereze la abdomen?

Nu este clar. De fapt, Palatul Kensington a precizat că dorește să păstreze aceste informații private, așa că probabil că publicul nu va ști niciodată.
Cu toate acestea, revista People precizează că problema este „non-canceroasă”, iar The New York Times a raportat că intervenția chirurgicală a fost „planificată” și „reușită”.

Care sunt motivele pentru operația abdominală?

Există o mulțime de motive potențiale pentru care cineva ar putea fi supus unei intervenții chirurgicale abdominale, inclusiv repararea sau îndepărtarea diferitelor țesuturi și organe din zona abdominală, conform Centrului Medical al Universității din Tennessee.

Motivele comune pentru operațiile abdominale includ:

Îndepărtarea apendicelui (alias o apendicectomie)
Chirurgie de îndepărtare a vezicii biliare
Repararea herniei
Îndepărtarea tumorilor maligne și a leziunilor (și a creșterilor necanceroase, cum ar fi lipoamele)


Cum se face operația abdominală?

Modul în care este finalizată operația depinde de procedura pe care o face cineva. Unele afecțiuni medicale necesită intervenții chirurgicale mai intensive, în timp ce altele pot fi efectuate prin chirurgie laparoscopică.

Cum este recuperarea după intervenția chirurgicală abdominală?

Timpul de recuperare poate varia pentru operația abdominală, în funcție de tipul de intervenție chirurgicală pe care o are cineva și de ce a fost făcută. După operația laparoscopică, de obicei pacientul se poate întoarce la muncă după trei zile, spune Clinica Cleveland. Dar recuperarea după operații mai invazive poate dura mai mult.

Cât de frecventă este operația abdominală?

Chirurgia abdominală nu este rară, dar aceasta poate varia în funcție de tipul de intervenție chirurgicală. O apendicectomie, de exemplu, este una dintre cele mai frecvent efectuate intervenții chirurgicale în Statele Unite și la nivel global. Reparațiile herniilor sunt, de asemenea, foarte frecvente.

Gallery

​Sursa foto: Getty Images

Profimedia

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni