• PRO TV
  • Dan Puric, podcast de senzație, cu ocazia comemorării lui Mihai Eminescu

Dan Puric, podcast de senzație, cu ocazia comemorării lui Mihai Eminescu

Dan Puric, podcast de senzație, cu ocazia comemorării lui Mihai Eminescu

Ziua Culturii Naționale este marcată cum se cuvine de Adrian Artene, realizatorul podcastului „Altceva cu Adrian Artene”. Într-o zi atât de specială, invitat al celui mai nou episod de podcast este un simbol al culturii naționale, actorul, eseistul, regizorul, Dan Puric.

„Frumusețile poporului român ni se dezvăluie ca un răsărit dacă știm încotro să privim! E necesar doar să deschidem ochii minții și ai inimii și să ne îndepărtăm de bezna spirituală! În apropierea Zilei Culturii Naționale, noul episod ALTCEVA arată că a fi român este o virtute și, nicidecum, un blestem! Și că românul frumos există. Nu-i o utopie! Maestrul Dan Puric consideră că trebuie să-i mulțumim lui Dumnezeu fiindcă ne-am născut în ”același ghetou dimpreună cu Mihai Eminescu, Mircea Eliade, Constantin Brâncuși ori Mircea Vulcănescu. Și cu alți martiri ai neamului.  Și crede, totodată, că avem datoria de a lua, măcar o scânteie, din lumina aprinsă de ei și să o împrăștiem în jurul nostru.”, declară Adrian Artene.

Discuția din Adrian Artene și Dan Puric „dansează” elegant de la literatură, la religie, punând cu delicatețe, dar extrem de multă putere punctul pe „i”-ul culturii românești. Maestrul Dan Puric alege, deseori, pe parcursul discuției, să apeleze la umorul inteligent, la concluzionările amare, uneori, la acte de „dirigenție” culturală care, dacă nu ar fi exprimate, ar trebui inventate.

”Dacă Hristos trăia în lumea asta, avea trei like-uri.”, spune cu un zâmbet amar în colțul gurii Maestrul Dan Puric.

VEZI VIDEOCLIPUL COMPLET MAI JOS

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni