În tradiția creștină ortodoxă există anumite zile în care nu se recomandă organizarea nunților, acestea fiind cele de post, precum și anumite sărbători religioase.
Planificarea unei nunți poate fi o sarcină dificilă, mai ales când trebuie să ții cont de obiceiurile religioase. În 2024, există multe zile în care, conform calendarului creștin ortodox, nu se organizează astfel de evenimente. Este important să ții cont de aceste date atunci pentru a respecta tradițiile și pentru a te asigura că nunta ta va fi binecuvântată. Iată când nu se fac nunți în anul 2024!
Postul Mare este cel mai lung și cel mai strict post din calendarul ortodox. Este o perioadă de pregătire spirituală pentru Învierea Domnului (Paștele), în care credincioșii sunt îndemnați la rugăciune, pocăință și fapte bune.
Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel variază în lungime de la an la an, în funcție de data Paștelui. Este dedicat pregătirii pentru sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel.
Postul Adormirii Maicii Domnului ține două săptămâni și pregătește credincioșii pentru sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, una dintre cele mai mari sărbători ale Bisericii Ortodoxe.
Postul Crăciunului durează 40 de zile și pregătește credincioșii pentru Nașterea Domnului (Crăciunul). Este un timp de rugăciune și reflecție asupra nașterii lui Iisus Hristos.
În plus față de posturi, există și anumite sărbători religioase în care nu se fac nunți. Acestea includ:
- Săptămâna Mare (22-27 aprilie): Aceasta este săptămâna dinaintea Paștelui, care începe cu Duminica Floriilor și se încheie cu Sâmbăta Mare. Este o perioadă de meditație profundă asupra Patimilor, Morții și Învierii lui Hristos.
- Rusalii (16-17 iunie) Rusalii: Aceasta este sărbătoarea venirii Duhului Sfânt asupra Apostolilor. Este o sărbătoare a Bisericii, care celebrează nașterea ei spirituală.
- Înălțarea Sfintei Cruci (14 septembrie), sărbătoare care comemorează găsirea Crucii pe care a fost răstignit Hristos de către Împărăteasa Elena. Este o zi de post și rugăciune.