• PRO TV
  • O moștenitoare are nevoie de 50 de oameni, aleși la întâmplare, care să o ajute să cheltuie 21,5 milioane de lire sterline

O moștenitoare are nevoie de 50 de oameni, aleși la întâmplare, care să o ajute să cheltuie 21,5 milioane de lire sterline

O moștenitoare are nevoie de 50 de oameni, aleși la întâmplare, care să o ajute să cheltuie 21,5 milioane de lire sterline

Marlene Engelhorn, de origine austriacă-germană, (31 de ani) s-a hotărât să formeze un grup de 50 de oameni, aleși la întâmplare, care să o ajute să-și doneze averea de 21,5 milioane de lire sterline, moștenită de la bunica ei.

Marlene este activista care a ajutat la crearea Tax Me Now, o campanie pentru a combate inegalitatea de avere. Austria a abolit taxa pe moștenire în 2008, o decizie pe care ea o consideră nedreaptă.
”Am moștenit o avere, prin urmare - putere, fără să fac nimic pentru asta. Iar statul nici măcar nu vrea să mă taxeze. Dacă politicienii nu-și fac treaba să redistribuie banii, o să o fac chiar eu.
Mulți oameni se chinuie să pună pâine pe masă, având o slujbă cu normă întreagă, și plătesc taxe pentru fiecare euro pe care îl câștigă.
Eu consider acest lucru un eșec politic, iar dacă politica dă rateuri, atunci cetățenii trebuie să găsească singuri o soluție”.

Marlene este descendenta lui Friedrich Engelhorn, fondatorul gigantului farmaceutic BASF. Bunica ei, Traudl Engelhorn-Vechiatto, a murit în septembrie 2022. Averea ei este estimată de Forbes la 3,3 miliarde de lire sterline.
Marlene a vorbit despre dorința ei de a dona 90% din moștenire înainte de moartea bunicii ei.
Acum, au fost trimise invitații la 10.000 de adrese selectate în mod întâmplător, în care aplicanții sunt rugați să completeze o scurtă anchetă. Dintre aceștia, vor fi aleși 50 de oameni care să formeze un consiliu pentru redistribuirea banilor.
Aceștia vor trebui să vină cu idei de cheltuire a banilor, iar Marlene spune că nu va lua parte la procesul de decidere, consiliul având mână liberă să distribuie averea unei organizații sau mai multora, din Austria sau din oricare altă parte a lumii.

Foto: Profimedia

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni