• PRO TV
  • Ce salariu are Maia Sandu. Declarația de avere a președintei Republicii Moldova i-a surprins pe cetățeni

Ce salariu are Maia Sandu. Declarația de avere a președintei Republicii Moldova i-a surprins pe cetățeni

Ce salariu are Maia Sandu. Declarația de avere a președintei Republicii Moldova i-a  surprins pe cetățeni

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a completat marți, 9 ianuarie, declarația de avere și interese personale pentru anul 2023. Documentul a stârnit imediat dezbateri în mediul online. Unii cetățeni au recunoscut că salariul ei este destul de mic în comparație cu cel câștigat de alți lideri europeni.

Conform documentului, Maia Sandu a încasat, anul trecut, suma de 263.407 de lei moldovenești. Asta înseamnă că, pentru funcția de președinte, ea a încasat lunar aproximativ 22.000 de lei moldovenești (aproape 5.600 de lei românești). 

Potrivit declarației de avere pentru 2023, președinta indică un apartament cu suprafața de 74,5 metri pătrați cumpărat în 2003 și două conturi bancare, unde sunt păstrați 6.129 de lei (MDL) și 300 de dolari, scrie Ziarul de Gardă

Gallery

În 2023, liderul de la Chișinău a obținut 8000 de euro (154 173 de lei MDL, n.red.) din vânzarea automobilului de model Toyota Rav 4, fabricat în 2007 și achiziționat în 2012 cu 170 000 de lei (MDL).

Mai mulți cetățeni moldoveni au reacționat cu mesaje pozitive pe rețelele sociale: 

„Bravo, Doamna Președinte! Mereu onestă și transparentă! Fără firme, vile, mașini luxoase, bijuterii și haine de milioane cum își permiteau cei ce au fost până acum. Respect!”; „D. Președinte merită acest salariu și toată stima și respectul nostru al cetățenilor, fiindcă această țară nu a avut un astfel de președinte”, sunt doar câteva dintre reacțiile moldovenilor. 

Alți lideri europeni au salarii de zeci de mii de euro.

Klaus Iohannis, președintele României, a încasat în 2023 un salariu de aproximativ 5.000 de euro pe lună. Președintele Austriei primește un salariu lunar de 26.500 de euro brut, de 5 ori mai mult decât șeful statului român. Președintele Germaniei e sus în top, cu 21.500 de euro brut. Președintele Italiei are 19.900, iar cel al Franței 15.700, potrivit viva.ro

Sursă foto: Facebook

Vezi și: 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni