• PRO TV
  • O nouă decizie definitivă, în cazul lui Vlad Pascu! Ce se va întâmpla cu tânărul care a produs tragedia de la 2 Mai

O nouă decizie definitivă, în cazul lui Vlad Pascu! Ce se va întâmpla cu tânărul care a produs tragedia de la 2 Mai

O nouă decizie definitivă, în cazul lui Vlad Pascu! Ce se va întâmpla cu tânărul care a produs tragedia de la 2 Mai

Vlad Pascu a primit miercuri, 9 ianuarie 2023, o nouă decizie din partea magistraților. Iată ce se va întâmpla cu tânărul de 20 de ani care a ucis doi oameni după ce s-a urcat drogat la volan!

Gallery

Vlad Pascu este tânărul care, în luna august a anului 2023, s-a urcat drogat la volan și a lovit cu mașina un grup de opt persoane, două dintre ele pierzându-și viața în urma impactului puternic. Acesta, imediat după ce a comis tragedia, a fugit de la locul faptei, fiind găsit câteva zeci de minute mai târziu, în stațiunea Vama Veche. 

Tânărul în vârstă de 20 de ani a ajuns în spatele gratiilor, fiind cercetat pentru conducerea unui autovehicul sub influența drogurilor, ucidere din culpă, vătămare din culpă și părăsirea locului accidentului. În plus, toată familia Pascu a fost trimisă în judecată pentru dosarul infracțiunii traficului de droguri. În urma demersurilor, Miruna Pascu a fost eliberată din închisoare, însă este în continuare cercetată de autorități. 

Cum s-a prezentat Vlad Pascu în fața judecătorilor, la începutul anului 2024

Zilele trecute, la începutul anului 2024, Vlad Pascu a ajuns din nou în fața magistraților, de această dată cu o atitudine diferită față de cea cu care i-a obișnuit pe oamenii legii. Tânărul s-a prezentat îmbrăcat la costum și tuns scurt și și-a manifestat regretul față de Roberta și Sebi, cei doi studenți pe care i-a omorât la 2 Mai, notează Adevărul.

Mai mult decât atât, acesta a cerut judecătorilor să fie cercetat în arest la domiciliu:

"Aș vrea să vă spun că am conștientizat gravitatea faptei pe care am comis-o și că solicit arestul la domiciliu pentru a putea să mă pregătesc, pentru a urma cursurile unei facultăți. Sunt conștient că voi primi o pedeapsă cu executare, în baza legii Anastasia, și vreau să ies un om mai bun din această situație. Sunt conștient că arestul la domiciliu vine cu niște obligații pe care mi le asum", a spus Vlad Matei Pascu în fața judecătorilor.

El a fost asistat în sala de judecata de tatăl său, Mihai Pascu, care a dat din cap aprobator la tot ceea ce a spus fiul său.

Ce decizie au luat judecătorii

Tribunalul Constanţa a respins marţi ca nefondată cererea lui Vlad Pascu, de a fi cercetat în arest la domiciliu. Decizia este una definitivă! 

„Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată împotriva încheierii din data de 28.12.2023 pronunţată de Judecătoria Mangalia în dosarul penal nr. 4.989/254/2023/a5 de inculpatul Pascu Matei Vlad (…), cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului (…). Definitivă. Pronunţată în şedinţă de cameră de consiliu, azi 09.01.2024”, se arată în soluţia pe scurt a judecătorilor.

Sursă foto: INQUAM PHOTOS/OCTAV GANEA, Știrile PRO TV, TikTok, Facebook, Instagram, Arhivă PRO TV

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni