• PRO TV
  • Motivul revoltător pentru care o femeie din Iran a fost pedepsită cu 74 de lovituri de bici. Ce a postat pe rețelele de socializare

Motivul revoltător pentru care o femeie din Iran a fost pedepsită cu 74 de lovituri de bici. Ce a postat pe rețelele de socializare

Motivul revoltător pentru care o femeie din Iran a fost pedepsită cu 74 de lovituri de bici. Ce a postat pe rețelele de socializare

Biciuirea unei femei pentru faptul că a refuzat să poarte hijab-ul obligatoriu a provocat un val de reacții contradictorii.

Gallery

Pe rețelele de socializare, sentința primită de Roya Heshmati a stârnit indignare și revoltă. Avocatul femeii, Mazyar Tataei, a declarat pentru ziarul local Shargh că clienta a fost pusă în arest la domiciliu de așa-zisa poliție morală, care i-a confiscat telefonul mobil și laptopul.
Inițial, Roya Heshmati fusese condamnată la 13 ani și 9 luni de închidoare, o amendă în bani și 148 de lovituri de bici, dar după o revizuire a verdictului, a primit doar o amendă în bani și 74 de lovituri de bici.

Femeia a împărtășit povestea pe Instagram, declanșând un val de reacții.
Tânăra în vârstă de 23 de ani a spus că, atunci când a ajuns la tribunal pentru a-și primi sentința, a fost încătușată, forțată să poarte un val pe cap, legată de un pat într-o cameră care semăna cu o cameră de tortură medievală și biciută pe spate, umeri, talie, fese, coapse și gambe.

Heshmati a mărturisit că a încercat să nu-și arate durerea în timpul torturii. Mai apoi, a fost dusă în fața unui judecător, care i-a spus că poate părăsit țara dacă vrea să trăiască diferit.
”Țara aceasta aparține tuturor. Să lăsăm legea să-și facă treaba, noi vom continua rezistența”.
După ce reacțiile la povestea ei au escaladat, Heshmati a mărturisit că a hotărât ”voluntar” să-și deactiveze Facebook-ul și Instagramul pentru a evita controversele.
Foto; Instagram

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni