• PRO TV
  • (P) Cum să alegi un cuptor încorporabil electric pentru locuința ta?

(P) Cum să alegi un cuptor încorporabil electric pentru locuința ta?

(P) Cum să alegi un cuptor încorporabil electric pentru locuința ta?

Indiferent dacă te muți într-un apartament nou sau îți reconfigurezi bucătăria actuală, probabil iei în considerare achiziționarea unui cuptor încorporabil electric, așa cum fac mulți alții.

Popularitatea acestui electrocasnic crește din ce în ce mai mult, fiind preferat atât de cei pasionați de gătit, cât și de cei mai puțin interesați, în defavoarea cuptoarelor clasice pe gaz și mai ales în defavoarea unui aragaz clasic. De ce? În principal, pentru că într-un cuptor încorporabil electric, căldura se distribuie uniform, iar tu ai control asupra sursei de căldură – de sus, de jos sau din ambele părți. De asemenea, temperatura este ușor de reglat, facilitând prepararea oricărei rețete fără riscul de a arde sau coace insuficient alimentele. Un alt avantaj este reprezentat de ventilație sau timer-ul, care îți permite să lași mâncarea în cuptor fără teama de a o arde.

Principalul avantaj al gătitului acasă este că poți controla mai bine ceea ce mănânci, adăugând în dieta ta alimente mai sănătoase, cum ar fi legume, zarzavaturi și carne, fără condimente chimice, folosind condimente naturale. Nu uita că mâncarea de pe stradă, în special cea de tip fast-food, este bogată în grăsimi, carbohidrați, zaharuri și sodiu. Cu ajutorul rețetelor de casă, poți face versiuni mai sănătoase ale mâncărurilor preferate. Iar pentru a găti, ai nevoie de un aragaz sau,mai bine, de un cuptor încorporabil și de o plită.

 Atunci când alegi un cuptor încorporabil electric, trebuie să iei în considerare mai multe aspecte pentru a alege varianta cea mai potrivită pentru tine.

Dimensiunea cuptorului

Cea mai importantă considerație este spațiul disponibil pentru amplasarea cuptorului. Adâncimea cuptoarelor este aproximativ aceeași, dar lățimea și înălțimea pot varia. Cuptoarele mai mari permit gătitul în cantități mai mari sau în tăvi de dimensiuni mai generoase, ceea ce este un avantaj dacă ai o familie numeroasă sau îți place să gătești pentru mai multe persoane. De asemenea, avantajul cuptoarelor încorporabile constă în posibilitatea montării lor în diverse locuri, inclusiv sub plită sau pe corpuri individuale de mobilier, la nivelul ochilor, pentru un acces mai facil.

Materialele de fabricație ale cuptorului

 Un alt aspect crucial ce poate influența durabilitatea cuptorului este materialul din care este fabricat. Modelele din tablă emailată pot fi atrăgătoare estetic, dar nu sunt la fel de rezistente ca cele din inox. Un cuptor încorporabil electric din tablă emailată se potrivește într-o bucătărie cu un design vintage, în timp ce unul din inox se integrează mai bine într-o bucătărie modernă.

Funcțiile cuptorului

 După cum am menționat mai sus, avantajul cuptoarelor încorporabile electrice constă în numeroasele funcții disponibile, multe mai multe decât ale unui aragaz clasic. Poți regla treptele de temperatură și programele de coacere, poți găti cu abur, la rotisor sau grill, beneficiezi de funcție de programare întârziată, decongelare rapidă, sistem de ventilație, autocurățare, dar și programe speciale pentru coacerea pizzei. Astfel, cuptoarele încorporabile electrice devin un adevărat ajutor în bucătărie.

Clasa energetică a cuptorului

 De asemenea, este important să acorzi atenție clasei energetice a cuptorului încorporabil, temperaturilor minime și maxime de lucru, accesoriilor și numărului de rafturi incluse. În funcție de aceste aspecte, poți alege un cuptor care să îndeplinească nevoile tale și să se încadreze în bugetul disponibil. Prețul acestor cuptoare poate varia considerabil.

Design-ul cuptorului

Un avantaj al cuptoarelor încorporabile electrice este aspectul lor. Majoritatea acestora au o suprafață anterioară din sticlă, care poate adăuga eleganță în orice bucătărie, mare sau mică. Aceste suprafețe netede sunt și mai ușor de curățat, deci o grijă mai puțin.

Prețul cuptorului

Cuptoarele încorporabile electrice sunt semnificativ mai accesibile decât cele pe gaz. În plus, pe lângă costul mai mic, acestea vin adesea cu setările și ajustările necesare în bucătărie deja implementate. Pur și simplu conectezi cuptorul la o priză existentă, iar electricitatea din casă îl alimentează. Nu este nevoie de instalarea unor linii de gaz costisitoare sau de preocuparea pentru scurgeri de gaze, ca în cazul unui aragaz vechi.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni