• PRO TV
  • Expertul criminalist Tudorel Butoi, după tragedia de la Ferma Dacilor: „Este o intenție criminală, din răzbunare și din invidie”

Expertul criminalist Tudorel Butoi, după tragedia de la Ferma Dacilor: „Este o intenție criminală, din răzbunare și din invidie”

Expertul criminalist Tudorel Butoi, după tragedia de la Ferma Dacilor: „Este o intenție criminală, din răzbunare și din invidie”

Bilanț cutremurător după tragedia de la Ferma Dacilor din Tohani. 7 persoane, dintre care doi copii, și-au pierdut viața în urma incendiului care a făcut scrum pensiunea din județul Prahova.

Mai multe persoane au avansat ideea conform căreia focul ar fi fost pus de o mână criminală. Ancheta este condusă de Parchetul de pe lângă Tribunalul din Prahova, iar oamenii legii iau în calcul mai multe ipoteze: o defecțiune la centrala pe lemne a complexului, o mână criminală, sau o supraîncărcare a rețelei electrice.

Tudorel Butoi, unul dintre cei mai reputați criminaliști din România, a explicat într-o intervenție telefonică la Antena 3 CNN că mizează pe ipoteza că focul a fost pus intenționat.

„Experții de la ISU și Parchet pot să facă fel și fel de ipoteze. Eu analizez comportamente și mai ales efecte comportamentale. Cum puteau spontan și instantaneu să se aprindă toate aceste căsuțe de odată din cauza reșourilor.  Eu nu sunt specialist în panouri fotovoltaice sau în reșouri. Sunt specialist în comportamente umane. Cum poți să faci o fermă cum a făcut omul ăsta și să intri în contradicție și cu ISU și cu Administrația. În seara aia a avut loc o chermeză, un bal cu participanți din toate părțile și cu toate coloritele comportamentale. Trebuie făcut un cerc de suspecți în jurul acestui personaj. Cui are să dea bani? Pe cine a înțepat? Ce fac cercetătorii acum? Adună hârtii. Au fost avize, n-au fost avize? Păi mâna criminală nu iese din hârtiile dumneavoastră. Este din răzbunare, din invidie și din comportamente agresive. Exclud toate variantele pentru faptul că au căpătat cercetătorii noștri un obicei: la ei crima a fost sinucidere, la ei omorul a fost accident, s-a îmbolnăvit unu și l-a durut o măsea și a murit cu cuțitul în gât.  Trebuie văzut ce s-a întâmplat în toate celelalte chestii unde îți e ușor. Cauți o lună și bagi cauza reșoul. Aici este vorba de vieți omenești. Cineva trebuie să răspundă! Părerea mea este că este o intenție criminală, din răzbunare și din invidie”, a declarat acesta potrivit sursei menționate mai sus.

Doi copii, în vârstă de 16, respectiv 11 ani, au murit înghițiți de flăcări

Incendiul devastator soldat cu moartea a șapte persoane a avut loc la pensiunea Ferma Dacilor, chiar în a doua zi de Crăciun.

Copiii care și-au pierdut viața în incendiul de pe 26 decembrie sunt Luca și Petru Ene, în vârstă de 16, respectiv 11 ani,  fiii bodyguard-ului Lucian Ene. Cei doi erau cunoscuți pentru performanțele lor sportive, Luca jucând la CSA Steaua, în timp ce fratele lui mai mic era fotbalist la New Stars. 

Foto: Agerpres/ captură Știrile PRO TV

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni