• PRO TV
  • O fetiță în vârstă de 5 ani a murit, iar verișorul ei a ajuns la spital, după ce bunica lor i-a spălat cu o soluție toxică

O fetiță în vârstă de 5 ani a murit, iar verișorul ei a ajuns la spital, după ce bunica lor i-a spălat cu o soluție toxică

O fetiță în vârstă de 5 ani a murit, iar verișorul ei a ajuns la spital, după ce bunica lor i-a spălat cu o soluție toxică

Un caz șocant a avut loc în Țăndărei, Ialomița! O fetiță în vârstă de 5 ani a murit, iar verișorul său a ajuns în stare gravă la spital, după ce bunica lor i-a spălat cu o soluție toxică, folosită pentru deparazitarea oilor.

O fetiță în vârstă de doar cinci ani s-a stins din viață, după ce bunica ei i-a făcut baie folosind o soluție toxică, posibil destinată deparazitării oilor. Verișorul copilei, un băiețel în vârstă de un an și 11 luni a ajuns, de urgență, la spitalul Orășenesc Tăndărei, cu stări de rău.

De asemenea, sora bebelușului, o fată în vârstă de 10 ani, a fost transportată la spitalul din Slobozia, având simptome clare de intoxicație. 

„La data de 21 decembrie a.c., în jurul orei 20:30, Poliția Orașului Țăndărei a fost sesizată de către cadrele medicale de la Spitalul Țăndărei despre faptul că la camera de gardă au fost aduși doi minori de 5, respectiv 1 an și 11 luni care ar fi fost intoxicați cu o substanță toxică. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că o altă minoră, de 10 ani, a fost transportată la o altă unitate spitalicească din Slobozia cu simptome asemănătoare”, anunță IPJ Ialomița.

După primele verificări ale cadrelor medicale, cei doi frați au fost transporați la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, din București. 

Ce a spus bunica în fața medicilor. De ce a folosit substanța Tomoxan pe minori

Ajunsă la spital alături de cei doi copii, bunica a primit o serie de întrebări. Deși în primă fază a fost reticientă și nu a vrut să recunoască faptul că și-a intoxicat nepoții cu Toxoman, ulterior a dezvăluit că a folosit substanța dedicată deparazitării oilor pentru a-i scăpa de păduchi pe cei mici, notează Adevărul. 

Cercetările în desfășurare vizează infracțiuni de ucidere din culpă și rele tratamente aplicate minorului.

Ce este substanța Tomoxan

„Toxoman” este un insecticid utilizat pentru dezinfecția animalelor, în special a oilor. Aceasta soluție este extrem de periculoasă pentru oameni, iar folosită în cantități mari, poate provoca decesul:

„Chiar şi la o concentraţie uzuală de 0,025% (un litru la 400 de litri de apă), tot este foarte periculos, trebuie folosit echipament de protecţie. În stare pură, este realmente mortal. Se absoarbe rapid prin piele şi opreşte toate organele, toţi muşchii. Ucide, pur şi simplu. Şi la animalele domestice, care ajung pentru consumul uman, după tratament, trebuie o pauză de cel puţin 90 de zile înainte de sacrificare”, spune un medic veterinar, citat de Brașov.net.

Sursă foto: Shutterstock

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni